Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tavaly megszerezte, idén megvédte Horvátország Nemzeti Rali bajnoki címét Hideg Krisztián és Kerék István a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely viszont baleset miatt a korai búcsúra kényszerült a Rally Nova Goricán, miközben itthon a csapat junior versenyzői ünnepeltek újabb futamgyőzelmet.

Péntek délután négy gyorsasági szakasszal vette kezdetét a Rally Nova Gorica, amely a szlovén bajnokság mellett a Horvát nemzeti bajnokságban, az FIA Európa Rally Trophy-ban és a Mitropa Kupában is osztotta a bajnoki pontokat. A szlovén futamon a Korda Racing két Skoda Fabia R5-ös versenyautója is versenybe szállt, Hideg Krisztián és Kerék István a horvát nemzeti bajnoki cím megvédése mellett az FIA Európa Trófea sorozat év végi döntőjére is kvalifikálhatta magát, míg Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely a Mitropa Kupa dobogós helyeiért szállt harcba. Sajnos utóbbi páros számára a bemutatkozás igencsak rövidre sikerült, a rali harmadik gyorsaságiján balesetet szenvedtek és a verseny feladására kényszerültek. Hidegék az első napot az ötödik helyen zárták, szombaton azonban remekül hajráztak és végül az abszolútban is felállhattak a dobogóra.

180914 kordaracing n2

A Rally Nova Goricával párhuzamosan a csapat idehaza is képviseltette magát, Porogszentmihályon a Magyar Amatőr Rally Bajnokság déli régiójában rendeztek bajnoki futamot, melyen fényes sikert ünnepelhet a csapat, hiszen a 7x Görbe Rallye a Korda Racing színeiben versenyző Horváth Attila és Ratting Tamás abszolút győzelmével zárult!

„Nagyon sajnáljuk ami Szabolcsékkal történt, de a legfontosabb, hogy nekik nem esett bajuk!” – mondta Korda Erik a verseny végén. „Az autót a srácok talpra állítják a következő versenyre, szerencsére egy hosszabb szünet is rendelkezésünkre áll, hogy rendezzük a sorainkat. Hideg Krisztiánék viszont remek hétvégén vannak túl, ami a legfontosabb, hogy sikerült megvédeni a horvát bajnoki címet, de emellett a nemzetközi mezőnyben is elcsíptek egy dobogós helyet, ehhez ezúton is gratulálunk! Ami a folytatást illeti, még nem tudjuk, hogyan tovább. Krisztiánék ugyanis mostani eredményükkel kvalifikálták magukat az FIA Európa Rally Trófea sorozat döntő futamára, amivel egy baj van, hogy nekünk nagyon messze lesz. A szezonzáró futam Portugáliában kerül majd megrendezésre, jelen pillanatban nem biztos, hogy részt tudunk venni rajta, ez a kérdés majd az elkövetkezendő hetekben kerül megválaszolásra.

Amíg a két Skodánk Szlovéniában versenyzett, addig idehaza ifjú párosunk, Horváth Attila és Ratting Tamás a MARB déli régiójának hétvégi állomásán állt rajthoz a Lada VFTS-sel. Nagy örömünkre a srácok folytatták menetelésüket a bajnokságban és újabb futamgyőzelmükkel fontos lépést tettek a bajnoki cím felé, sikerükhöz szintén gratulálok!”

180914 kordaracing n3

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu 
http://youtube.com/kordaracing


A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Iter Építő, ZN-Tech, Tibuktu, PP Media, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Legfrissebb cikkek