Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre Szlovéniában a Nova Gorica Rally. A Baranya Kupás kiesés után újult erővel kell nekivágni a soron következő futamnak a Merencsics – Kulcsár kettősnek. Erről kérdeztük Árpit.

Hogy értékeled az elmúlt versenyt, illetve mennyire várod a hétvégét?

Az a helyzet, hogy szerintem egy hibás minőségű alkatrész vetett véget a Baranya Kupának. Sajnos el kell fogadnunk, hogy technikai sportban veszünk rész, így bizonyos hibák minket is utolérhetnek.
Az autó nagyon gyorsan talpra lett állítva, nem sok javítani való keletkezett a kiesés okozta károkból.
A hétvégét nagyon várom, mert tavaly voltam első alkalommal Nova Goricában. Nagyon változatosak a pályák, és úgy néz ki, hogy az időjárás is változatos lesz. Sok féle gumit kell vinni az biztos!

Az autó akkor rendben lesz? Dani hogy vált be az elmúlt év versenyein, mint navigátor?

Az autó biztosan rendben lesz! Mindent átnéztünk legalább kétszer. A bal hátsó csapágyat cseréltük, a fékfalat kellett cserélni, illetve a komplett féket hátul. A többi része rendben van az autónak, a normál revíziót természetesen elvégeztük. Suzukiról beszélünk, szóval nagy baj nem lehet! :)
Danival nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Tudom, hogy ez nem egy erős kocsi, de Dani itt is megpróbálja kihozni a maximumot, hogy mindhárman jól teljesítsünk! Nagyon becsülöm hogy ilyen jó navigátorom van, mert hajtani is tud, illetve vissza fogni is.

Várod esetleg az esőt? Milyen célokat fogalmaznál meg a hétvégére?

Azt nem mondom, hogy nagyon várom, de most egész jól jönne! Nincsenek nagyon tempós részek, és a Suzuki nagyon jó a kanyarokban. Egy kis esővel ötvözve még egy jó eredmény is kialakulhat.
Azt mindenképp szeretném, hogy átguruljunk a céldobogón, mivel a korábbi versenyen nem sikerült. Szeretnék egy jó tempót autózni, mert már nagyon ég a talpam! Sokan vagyunk a Historicban, hiszen közel húszan vagyunk abszolútban. Nagyon szoros, és jó versenyre számítok. Tavaly ha jól emlékszem harmadikak voltunk a verseny végén, így szeretném ezt idén megismételni.

Nova Gorica jövünk!

Legfrissebb cikkek