Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy újabb helyszínen versenyzett a Solid Racing Team versenyzőpárosa Merencsics Árpád és navigátora Kulcsár Dániel.

A horvát riviéra egyik legszebb városa, Opatija adott helyet a Mitropa Rally Cup soron következő futamának. Az időjárás nagyon változatos volt a hétvége során, okozott is kisebb nagyobb meglepetéseket. A versenyzők nagyon jól érezték magukat, és egy szép eredménnyel térhettek haza a horvátországi versenyről. Ezekről az élményekről kérdeztük Árpit.

Milyen volt a hétvége? Hogy tetszett az új környezet, az új pályák?

Fordulatos volt mindenképp. A környezet egyszerűen gyönyörű, én személy szerint nagyon szeretem a tengert, a tengerpartot, mert megnyugtat. Akadt nagyon hosszú etap a tengerparti úton, így egy kicsit „kirándultunk” is versenyzés közben.
Az időjárás viszont ennyire nem volt kiszámíthatatlan egyik versenyen sem. Első nap kettő gyorsasági szakasz várt ránk szürkületben. Az időjárásjelentés szerint eső volt várható, de senki se tudott pontosat. Mi úgy döntöttünk, hogy egy puhább gumival megyünk ki, és hátra berakunk két vizes gumit, arra az esetre, ha leszakadna az ég. Ez nem történt meg, de végig bent maradt az autóban a két vizes gumi, hogy elijesszük az esőt.
Másnap reggel megint érdekes helyzetbe kerültünk. Miután úgy látszott hogy szép idő lesz, a reggeli szervizben felraktunk négy slick gumit, gondolva hogy jó idő lesz. Igen ám, de amikor kimentünk az etapra, elkezdett esni az eső. Gondoltuk majd megoldjuk valahogy. Ez volt az egyik hosszú etap, és mire a végére értünk, láss csodát, kisütött a nap! Ilyen változatos időben nagy kihívás versenyezni, és eltalálni milyen gumival menjünk.

Az autóval volt valamilyen komolyabb gond?

A pályákban sok emelkedő volt, szóval ott csak utaztunk , de ellenben a lejtős részeken azért gyorsan is tudunk menni. A felfelé utazásról nem beszélnék, mert az annyira nem érdekes, a lefelé viszont nagyon jó, tempós volt. Az aszfalt minősége váltakozott,  jó móka volt megtalálni, hogy hol is menjünk a pályán.

Az autóval nagyon nagy gond nem volt, egy szakaszon akadt egy kis gyújtás problémánk, akkor dadogott az autó meg durrogott. Egy szétcsúszott vezeték volt az oka, egy gyors javítás megoldotta ezt a hátráltató tényezőt.
Egy másik dolog viszont majdnem véget vetett a versenynek. Az utolsó kör első szakaszán rámentünk valami beton darabra, ami megütötte az első felnit. Legalább is mi úgy láttuk, hogy csak azt. Nem eresztett, így mentünk tovább kettő gyorsaságit, majd a cél ceremónián szóltak, hogy nézzem már meg a hátsó kereket, mert valami nem oké. Volt is baj, hiányzott a felni peremből olyan 10 centiméteres darab. Nem is értettünk, hogy maradt benne levegő, de kibírta, és ennek én nagyon örülök. Lehetett volna ez egy komoly defekt is.

Összességében hogy értékelnéd a hétvégét?

Én úgy gondolom, hogy megfelelően teljesítettünk ebben az új környezetben. Szinte minden körben javultak az időeredményeink, és a Historic abszolút értékelésében is egy előkelő 7. helyezést sikerült elérnünk. Jó pár nagyobb autónál is tudtunk gyorsan menni, és ez elégedettséggel tölt el.

Jövőre mindenképp szeretnék jönni, ha lesz verseny, mert ez egy nagyon jó verseny. Ja, és a környezet.  A tengerparti mólón volt a gyűjtő, illetve a zárt parkoló. Azt hiszem ezt mindenki el tudja képzelni! Egy szóval tökéletes!

Szeretném megköszönni a szerviz csapatnak a kiváló munkáját és támogatását. Édesapám, és Szabó Krisztián barátom ismét kitett magáért, munkában, és hangulatban egyaránt.
Ezen kívül szeretném megköszönni a partnereinknek, hogy megvalósulhatott a hétvégi versenyzésünk.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Agrivál Kft., Zsirai Pincészet, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft., Mr Kool., Precision Agri Kft.; Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Global-Union Kft.; Raiker Kft.; LaurusConsulting Kft.; C+D Automatika Kft.; Ital-Logisztika Kft.; ERKOMM Kft.; Dolo Étterem és Pizzéria; Airomov; Nagyatád Város; Novics és Társa Közműépítő Kft.

Legfrissebb cikkek