Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Két helyszínen, két különböző bajnokságban értek el sikereket az MHH Kart Team versenyzői.

Krózser Menyhért a Morva Kupán, Bruckban nyerte meg mind a három futamát, míg Losonczy Levente Jesolóban érte el eddigi legjobb ROK eredményét, egy hatodik helyezést.

Krózser Menyhért, Mini 60, 1.: „Eredetileg az olasz ROK bajnokságot terveztük mi is, de végül úgy döntöttünk, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan, Bruckban versenyzünk, de most nem a CEE-n, hanem a Morva Kupán — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. 

— Így az utazás két napját meg tudtuk spórolni, ami Menya számára is fontos volt az iskolai kötelezettségei miatt, illetve úgy ítéltük meg, hogy ez a verseny most jót tenne a fejlődésének. 

A Morva Kupát tavalyról ismertük, akkor is és most is jó volt a mezőny. Itt a kis vázzal indultunk, ami még inkább Menyának való. Szárnyalt is vele, az időmérőt és mind a három futamot megnyerte. Nagyon magabiztosan versenyzett, erős volt a kanyarkijáratokon, nagyon keményen támadta a rázóköveket. Műszaki hiba miatt két szabadedzésen nem tudott menni, de azt is jól fogadta, semmi sem tudta őt kibillenteni, nagyon büszkék vagyunk rá.“

Losonczy Levente, Junior ROK 6.: „Új volt a jesolói pálya, még soha sem versenyeztem rajta, de azonnal az egyik kedvencemmé vált — mondta Losonczy Levente. — Kellett egy nap, hogy megtanuljam a pályát, illetve hogy megtaláljuk a jó beállításokat. A 21 indulóból a warm upon 9. lettem. Az időmérőn nem volt tökéletes a beállításunk és én sem tudtam kihozni magamból a legjobbat, így a 14. időt futottam, az elődöntőben innen jöttem fel a 12. helyre.

A döntőben az első kanyarban nem voltam elég bátor, lesodródtam a fűre és a 18. helyre estem vissza. Innen sikerült a 6. helyre felkapaszkodnom, ami pályafutásom legjobb eredménye a ROK-ban. 

Nagyon hasznos volt a hétvége, rengeteget tanultam a mezőnytől, akik nagyon jól ismerik a pályát. Itt már nem lehet úgy előzni, hogy gondolok egyet és előre megyek, hanem három—négy kanyarral korábban kezdem el felépíteni. Voltak olyan előzéseim, amiket én sem hittem el és a szerelőm, Ben George is megdicsért. Nagyon jó verseny volt, fülig érő szájjal jöttem haza.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60
Szuperdöntő: 1.
Döntő: 1.
Elődöntő: 1.
Időmérő: 1.

Losonczy Levente, Junior ROK
Résztvevők: 21
Döntő: 6.
Elődöntő: 12.
Időmérő: 14.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ: www.facebook.com/menya.hu

Legfrissebb cikkek