Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Miskolc Rally-val folytatódik a 2018-as Országos Rallye Bajnokság, ahová a CREDOBUS-LPWMSport négy párossal érkezik.

A 2-es kategóriában a Lovász Pál - Kürti Tamás duó a bűvös 10-es rajtszámot kapja és az egység tízen belül végezne a versenyen. A hétfői napot a tesztelésnek szánták, sikerült száraz és vizes körülmények között is menniük.

„Sikeres teszten vagyunk túl, úgy érezzük sikerült beállítanunk az autót erre a dobálós, rosszabb minőségű aszfaltra is, de ez majd úgyis a versenyen derül ki. A tervünk most is ugyanaz, mint eddig, szeretnénk a legjobb nyolc között végezni” – mondta Kürti Tamás a teszt után.

Kihívójuk lesz bőségesen, a nevezési lista alapján 16 R5-ös autó érkezik a kategóriába, így igazán izgalmas versenynek néznek elébe.

A 3-as kategóriában indul a Tábori Ákos – Szegő János páros, akik az egri verseny után a kategória harmadik helyéről várják a folytatást. Kihívójuk nekik is akad bőven, de a pilóta reménykedik egy nagyon jó hazai versenyben.

„Ez most hazai pálya lesz és egy tapasztalt navigátorral vágok neki, Szegő Jani ül be mellém a hétvégén. Szeretnénk felállni a dobogóra a kategóriában, azzal nagyon elégedett lennék” – mondta Tábori Ákos.

A Peugeot 208 R2 Kupában a csapat két autót is indít. A Csomós Miklós - Nagy Attila páros fantasztikusan kezdte az évet, Egerben végig vezették a Kupát, ám egy kis figyelmetlenség miatt kiestek a versenyből. 

„Szeretnék kiköszörülni az egri csorbát, a célunk nem is lehet más, mint mindkét versenynapon a győzelemért harcolni. Tavaly Miskolcon jót versenyeztünk, most is ugyanez a tervünk” – nyilatkozta Csomós Miklós a pályabejárás előtt.

A Riskó Dániel - Adorján Szabolcs páros Egerben még ismerkedett az autóval, és mire már látszódott az összeszokás, őket egy technikai hiba ejtette ki. A kategória nagyon erős, ezért komoly csatára kell számítani Miskolcon is. A srácok a versenyre már a csapat új 208-asába tudnak bele ülni. 

„A szezonnyitón megismerkedtünk az autóval, a csapattal és persze a hosszabb versenytávval. Erre a versenyre megérkezett a vadonatúj 208-as Peugeot, izgalmas dolog egy új versenyutót belakni és magunkra hangolni. Nagy csatát várok a versenyen, szeretnénk pontokat szerezni és persze jó lenne felállni a dobogóra” – tette hozzá Riskó Dániel.

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

Legfrissebb cikkek