Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rallycross mellett a rallyban képzeli el a jövőjét a mindösszesen 18 éves Kovács Marcell, aki Paizs Robi oldalán egy Honda Civic EP3-mal vág neki a 2017-es Szilveszter Rallye-nak. A srácok célja, hogy sikeresen kezdjék az közös munkát.

 

A tavalyi esztendőben Marci hosszabb huzavona után 17 évesen megkapta a rajtengedélyt az év utolsó versenyére, ám az öröm nem tartott sokáig, hiszen a teszten egy buta hiba miatt végül nem tudtak elrajtolni a versenyen. Idén nagyobb körültekintéssel és figyelemmel vágnak neki a versenynek.

„Az első versenyünk Tóth Zsolttal a rallyban a tavalyi Szilveszter Rallye lett volna, akkor nagy hévvel vágtam neki a tesztnek, de sajnos elkövettünk egy buta hibát és összetörtük az autót. Idén szeretném odatenni magam, ezért is készültünk egy Rally edzéssel” – kezdte a beszélgetést Kovács Marcell, majd hozzátette: „Egyenlőre minden ismeretlen és sok tapasztalatom nincs rallyban, az autót sem ismerem igazán és a rallycross után az is szokatlan lesz, hogy ül mellettem valaki.”

Marci szíve csücske a rallycross, de mellette a rallys pályafutását is egyengetni szeretné. A Szilveszter Rallye kezdete lehet a jövő évi Rallye2-es szezonnak, de erről még korai beszélni.

„Kiss Gyuri által lett egy jó N-es Hondánk és Ő ajánlotta a navigátoromat, Paizs Robit is. Mindketten dolgoztak már a rallyban és bízom benne jó kis csapatot sikerült összeraknunk” – tette hozzá Marci.

A srácok célja, hogy középmezőnyben teljesítsék első közös versenyüket és megalapozzák a jövőjüket.

„Attól függetlenül, hogy minden új lesz, és nem én találok ki mindent, nem szeretnék utolsó lenni. Tudom, hogy ezzel az autóval az elejében sem lehet végezni, de szeretnék tisztességesen helytállni” – zárta a beszélgetést Marci.

A 2017-es Szilveszter Rallye programja december 27.-én az átvételekkel és a pályabejárással veszi kezdetét, majd a versenyzőknek hat gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a következő két napon.

Köszönjük Partnereinknek: D-kanyar Autógáz Kft., Auto-Téka 2000 Bt., Rov Part Kft.

 

Legfrissebb cikkek