Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az adminisztratív és technikai átvételeket követően a murvás versenyeken kötelező kvalifikációs szakasszal vette kezdetét az év második laza talajú versenye Veszprémben. Nemzetközi sorozatokban már évek óta bevett gyakorlat, hogy a murvás versenyeken a végeredményre is hatást gyakorló rajtsorrendet egy kvalifikációs szakasz alapján határozzák meg. Így van ez 2017-től az Országos Rallybajnokságban is, erre került sor péntek délután, kora este. A versenyzők az utcai autókkal teljesített pályabejárást követően két alkalommal versenyautóval, teljes felszerelésben, gyakorlatilag edzés jelleggel is végig mehettek a kijelölt pályán.

„Az első kör után a szervizcsapat észrevett egy apró hibát a kocsin, amit azonnal ki is javítottak, így igazából végig tökéletes volt az autó. A verseny előtt kicsit izgultam, hogy a felújított motor beépítése hogyan sikerül, de most már elmondhatom, minden rendben.” – kezdte a nap végén összefoglalóját Frici.

A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Farnadi Ági a 4-es rajtszámot viseli ezen a versenyen, és ennek megfelelően a kvalifikáció mindent eldöntő, már tétre menő harmadik körét a 11-ként teljesítették. „Mire sorra kerültünk, elcsendesedett az addig sem erős szél, és a pálya nyomvonala felett megállt a por. Három, négy kanyar volt olyan, ahol nagyon lecsökkent a látótávolság, pont a szakasz egyik legtechnikásabb részénél, ott kicsit lassabban kellett menni. Az elért 3. időeredménnyel – főleg ennek fényében – elégedett vagyok!” – zárta gondolatait Frici.

Július 8-án, szombaton két gyorsasági szakasz vár a 24. Veszprém Rally mezőnyére, mindkettő a Márkó és Jutaspuszta közötti 22,4 km-es. Előbb 16:10-kor, majd másodjára 18:00-kor indul rajta az első autó.


Legfrissebb cikkek