Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lendületes autózással a 3-as kategória harmadik helyét szerezte meg a Szabó Zsolt - Polereczki Ramóna páros a hétvégi A123 Teszt Rallye az RRC Kupáért elnevezésű MARB futamon, ahol az erősebb autók között is sikerült bizonyítani.

Esős versennyel indult a déli régió 2017-es szezonja, az újonnan bevezetett szabálymódosítások eredményeképp harmad akkora mezőny várta az év egyik legkedveltebb versenyét. Zsolt és Ramóna a korábbi években is látható, ám idénre új köntösbe bújtatott N-es Suzukival vágott neki a versenynek.

„Az első két szakasz nedves pályán zajlott, ezért kicsit bátortalanul mentünk, ennek ellenére az időeredmény egész jó lett. A második szakaszon egy baleset miatt sajnos lassítanunk kellett, ott bent maradt nekünk is kb. 6-7 másodperc” – kezdte a verseny értékelését Szabó Zsolt.

A folytatásban a felszáradó pályán párosunk is már a saját tempójában tudott autózni, ami a verseny végére kifizetődött, mert lendületes autózással 0,9 másodperccel ugyan, de sikerült megtartani a kategória harmadik helyét a Novák – Rábel Skoda Favorit trió előtt.

„Az eredményünkkel abszolút elégedett vagyok és örömmel töltött el minket, hogy ilyen jó kis csata alakult ki a harmadik pozícióért, de sajnos vannak dolgok, amik mellett nehéz elmenni szó nélkül. A Suzuki Kupa és a kisautós kategóriák 2017-re nemhogy bővültek volna, hanem szinte elfogytak a mezőnnyel együtt, az új szabályoknak köszönhetően. Lengyel Laci barátommal mindössze ketten maradtunk a Suzuki Kupából. Mi szeretnénk egész évben a Rallye Sprint Bajnokság versenyein indulni és reméljük, hogy a Szövetség, aki értünk van elvileg, belátja, hogy az amatőr mezőnyre nem tud ráhúzni a szezonkezdet előtt egy összegben ilyen volumenű fejlesztés finanszírozását, mert belehal a Bajnokságunk. Itt az eredménye. Köszönjük a Marco Racing Teamnek, hogy megrendezte a futamot” – zárta a beszélgetést szomorúan Zsolt.

Köszönjük Partnereinknek: Frigo-Experience Kft., Kenguru konténer, Tej Express, Csonka F-Trans, Valida Kft., Ági-Fon Kft., Aktívház Mérnöki környezettudatos Zrt., Presting Zrt., Base-Invest Kft., BG Mérnök Tevező és Kivitelező Zrt., Konstruktor Építő Kft., Plan-Dent Kft., Stiletto Kozmetika Pécs


Legfrissebb cikkek