Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az idei első versenyére készül az LP Winner Motorsport párosa, a kategóriát váltó Lovász Pál – Kürti Tamás páros. Ebben a szezonban egy Hyundai i20 R5-ös versenyautót terelgetnek a rali pályákon. Az olaszországi Andorában megrendezésre kerülő, Rally Ronde Val Merula sprint versenyen ismerkednek az új versenygéppel.

Az olaszországi Andorában megrendezésre kerülő, Rally Ronde Val Merula sprint versenyen ismerkednek az új versenygéppel.

„A tavalyi év végén a szilveszter ralin próbáltuk ki először az i20-ast, nagyon jó benyomást tett ránk a gép. Ízig vérig versenyautó, olyan dolgokat produkál, amit egy N-es Mitsubishi után nagyon nehéz volt elhinni! Nagyon jól fékezhető, fantasztikus a kocsi futóműve, a motorja erős. Érezhető, hogy a Hyundai Motorsport sokat dolgozott rajta." - mondja Lovász Pál.

Az LP Winner Motorsport R5-ös versenyautója erre a versenyre még nem készült el, így a csapat ismét az olasz HMI versenyautójával áll rajthoz.

„Idén felállítottunk egy programot, ennek mentén szeretnénk előre haladni, és ennek a programnak az első állomása ez a verseny. Szeretnénk ebben a szezonban minél többet ülni a versenyautóban, szükségünk van a kilométerekre a fejlődéshez!

Ez egy tipikus olasz futam lesz, kanyargós és szűk aszfaltcsíkkal, nagy szintkülönbségekkel. Itt rengeteget kell majd kormányozni és mozgatni az autót.

Fontosak a jó féktávok, rengeteg visszafordító kanyar lesz, amikhez jól kell megérkezni.

Pilóta és navigátor szempontból is nagy kihívásnak tartom ezt a versenyt! Úgy gondolom, hogy ideális tesztverseny lesz!

Az olasz csapat nagyon jó benyomást tett ránk decemberben, így örömmel folytatjuk velük a közös munkát.”

A csapat péntek délelőtt érkezik meg a helyszínre. A szombati program a pályabejárás, valamint az adminisztratív és technikai átvételek lesznek. Vasárnap négyszer kell teljesíteni a tizennégy kilométeres szakaszt.

"Szeretnénk több dolgot állítani az autón és megérteni a működését. Lehetőségünk lesz gumiabroncsokat is tesztelni. Izgatottan várom, hogy ismét az i20-as kormánya mögé ülhessek” -zárja mondandóját Pál.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.sportinfinity.it/

 


Legfrissebb cikkek