Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az MR Racing SE mindhárom célba érkező párosa ott volt a Top 10-ben a 20. Mikulás Rallye-n! A Kovács - Istovics kettős a harmadik, a Maricsek - Notheisz duó az ötödik, míg az Osváth - Farnadi páros a kilencedik helyen végzett a Veszprém környéki bulifutamon.

A 20. Mikulás Rallye-n már az eredmények is azt mutatatták, hogy az a rengeteg kemény munka, amit Maricsek Miklós és csapata belefektet a raliba, az előbb-utóbb megtérül, hisz a verseny félidejében az abszolút harmadik helyet foglalták el és a futam végére csak egy bal hátsó defekt miatt csúsztak vissza az ötödik pozícióba.

„Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen erős mezőnyben az abszolút harmadik-ötödik helyeken fogok autózni. Leírhatatlan a boldogság, amit érzek, még úgy is, hogy durván az utolsó gyorsasági felét bal hátsó defekttel teljesítettük. Már az első szakasz végén láttam a szerelőim arcán a beíróban, hogy valamit jól csinálhattunk, és Ivett is megjegyezte, hogy precízen autóztunk végig, ami benne van a Mitsubishiben, azt használtuk. Abszolút a saját ritmusunkban, végig koncentráltan versenyeztünk és a futam végén egy csodaszép ajándékot kaptunk a Mikulástól ennek az ötödik helynek a formájában. Ez az eredmény egy igazi csapatmunka gyümölcse, amiért hatalmas köszönettel tartozom a barátaimnak és a csapatomnak, különösen Ivettnek, Szvatek Zsoltinak és Jobbágy Ákosnak, mert nélkülük biztos nem tartanék ott, ahol. Nagyon örülünk, de dolgozunk tovább, mert december végén jön a Szilveszter Rallye és a Hungaroringen is szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magunkból.”

Kovács Antal és Istovics Gergő előzetesen az ötödik hely környékére várta magát a Mikulás Rallye-n. A kaposvári duó a Kislőtér - Márkó szakaszra hegyezte magát a leginkább, hisz az a gyors volt a legtechnikásabb és a leghosszabb is egyben. A Fordos páros aztán pont ezen a szakaszon kapott defektet az első körben, így a 11. helyről kezdték meg a felzárkózást a második körben.
 
„Mindezek függvényében abszolút várakozáson felüli a harmadik hely, amit sikerült megcsípnünk! Azt sajnálom egy kicsit, hogy Márkón, ami a kedvencünk, egyszer sem sikerült hibamentesen végigmenni, mert először defektet kaptunk, aztán a második körben leesett az ékszíj és kicsit elhalványodott a motor, de azért elvitt minket a célig. Szuper verseny volt a Mikulás Rallye, az első pillanattól az utolsóig nagyon kellett nyomni a gázt. Ha nincsenek ezek a hibák egy sima második helyet hozhattunk volna. Valószínűleg Ranga Petit úgy sem érjük utol, de azért jóval közelebb lettünk volna hozzá. Ettől függetlenül ez a harmadik pozíció is tökéletes számunkra és pozitív érzésekkel vonulhatunk el a téli szünetre.”

161208 mrracing n3

Már a Mikulás Rallye beharangozójában is kitértünk rá, hogy a verseny előtt egy hónappal egy balesetben megsérült Osváth Péter bal lába. Mivel a balatonfüredi pilóta sokat fékez ballal, a 100%-osnak közel sem nevezhető lába miatt semmilyen extra kockázatot nem vállalt a Veszprém környéki futamon. Mindezek ellenére a második, jutaspusztai szakaszon egy abszolút második időt teljesített az Osváth - Farnadi kettős, majd a harmadik gyorson egy hajtás probléma ugyan visszavetette a Mitsubishis párost, de az ötödik helyet stabilan tartották egészen az utolsó szakaszig.

„A hatodik gyorson defektet kaptunk, ami megpecsételte a sorsunkat. A szakasz több mint felét így teljesítettük ezért sokkal rosszabbat jöttünk, mint az első körben. Ez egy ilyen év, mert mindig az utolsó gyorson bukjuk el a futamokat, pedig ha minden kedvezően alakul számunkra, akkor akár még a dobogót is megcsíphettük volna. De nincs ha, rally van és ez alkalommal kilencedikek lettünk. Remek érzés volt újra Ágival versenyezni, ráadásul hozzá tett egy-két újdonságot az itinerünkhöz, amitől még gyorsultunk is. A lábam a defekt után elég nehezen viselte a megpróbáltatásokat, de célba értünk és ez kárpótol mindenért.”

Az első három szakaszt követően az abszolút kilencedik helyet foglalta el összetettben a Gyarmati Ariel - Kocsis György kettős. A siófoki duó egy technikai hiba miatt már nem tudott kimenni a második körre, de a kiesés ellenére Ariel elégedett volt a délelőtt mutatott tempójukkal.

„A verseny előtt azt mondtam, hogyha az első 10-15-be beférünk, akkor ebben az erős mezőnyben egy kifejezetten szép eredmény. A verseny előtt nem cseréltünk szűkítőt az autóban, nem lett erősebb, mint sok más Mitsubishi, így meg különösen elégedettek voltunk a kilencedik helyezéssel. Az első gyorsot kicsit elóvatoskodtuk, aztán egész jól belejöttünk. Kiváló minőségűek voltak a pályák, egy-két helyen a jegesedés volt az, ami megtréfált minket. Volt is egy kisebb kalandunk is, egy bal2-es, elég tempós részen, bent a fák között le volt jegesedve a murva és nem számítottunk rá. Picit elúszott az autó hátulja, szinte már kalácsot fontam a kezemből, mire egyenesbe jött, de szerencsére sikerült megoldani azt a szituációt. Sajnálom, hogy kiestünk, mert ameddig mentünk, nagyon élveztük a Mikulás Rallye-t, egyszerűen szenzációs volt!”


Legfrissebb cikkek