Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az abszolút negyedik helyen, az European Rally Trophy értékelésében a másodikként végzett a Botka-Szeles páros a Waldviertel Rallye 2016 futamon. Az osztrák verseny minden évben nagy megmérettetés minden indulónak, hiszen a november végi alsó-ausztriai időjárás mindig rejt magában kihívást az amúgy is csúszós, néhol aszfaltos murvás versenyen. A Botka Rally Team végigcsinálta és fent állt a dobogón. Pedig tényleg nem volt könnyű.

Az első versenynap után harmadik helyen állt a Botka Dávid – Szeles Péter – Citroen DS3 R5 trió a Waldviertel Rallye-n. Több, mint 120 induló vágott neki a futamnak, de szinte minden szakaszon voltak, akik nem tudtak kijönni a pályáról, túlcsúszás vagy technikai gond miatt.

Dávidék hibamentesen zárták az első napot. „Harmadiknak fordultunk szombaton. Az előző versenynaphoz képest annyival volt nehezebb, hogy voltak szakaszok, ahol szinte átláthatatlan ködben kellett autóznunk. Igaz, már nagy részben ismertek voltak ezek a gyorsok a számunkra, de a helyi menőkkel, akik 10 éve itt versenyeznek, nehéz volt felvenni a kesztyűt, mégis úgy érzem, nincs okunk szégyenkezni.” –kezdte a beszámolót a pilóta.

161123 botka n2

„Igazából a mai napunk is jó volt összességében. Hibáztam azzal, hogy rossz gumit raktam fel a második körre és még utána is azt erőltettük.” – pedig ezeken a pályákon, ahol vagy mély sárban, vagy saras aszfalton kellett versenyezni, nagyon sokat számít mind a féktávokon, mind a kigyorsításoknál, hogy mennyire tapad a gumiabroncs.
„Aztán az egészet tetézte, hogy a szombati első körgyorson elszakadt újra a váltó-bowdenünk. Harmadik sebességi fokozatban kellett végigmennünk. Utána a szervizben a fiúk kicserélték, újra tudtuk menni a saját tempónkat.”

A grafeneggi célban már szemerkélő esőben érkeztek meg a fiúk. Az abszolút negyedik hely és a trophy második helye nem rossz eredmény. „Jó verseny volt. Tudtunk jó időket autózni a sok Skoda között. Mentünk második, harmadik időket. Én úgy érzem, hogy nem vallottunk szégyent.” – összegezte a futamot Dávid.

Nincs még vége a csapat szezonjának. A páros biztosan el fog indulni a december elején megrendezendő Mikulás Rallye-n, ahol a magyar közönség újra láthatja a jellegzetes hangú Citroën-t, de addig is óriásplakátokon találkozhatnak Budapest utcáin a Botka Rally Team-el.

 


Legfrissebb cikkek