Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Különös fontossággal bír a jubileumi 50. Mecsek Rali az Országos Historic Ralibajnokságban, hiszen a sorozat utolsó előtti futama másfeles szorzóval szerepel a versenynaptárban. Gaál Ádám és Kalapács Kornél a D csoport második helyén kezdi a versenyt, amelyen természetesen ezúttal is a lehető legtöbb pont begyűjtése a céljuk. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapatának ezúttal nem volt sok dolga az Opel Ascona B felkészítésével, a szokásos műszaki ellenőrzés mellett csak egy tervezett olajcserét kellett végrehajtaniuk.

Gaál Ádám: – Szeretem a pécsi pályákat, Orfű az egyik kedvencem, amin ilyen kombinációban még nem mentünk. Nagy kihívás lesz számunkra az éjszakai verseny, főleg Pécsváradon az erdőben. Most is a szokásos taktikával készülünk: a biztonságra törekszünk, hiszen nagyon hosszú verseny lesz, és ahogy mondani szokták, ahhoz hogy jó eredményt érj el, ahhoz előbb célba kell érni.

Gaál József, csapatvezető: – Minden rendben van, az autó szerintünk tökéletes állapotban van, de ezt majd csak szombaton a cél után tudjuk biztonsággal kijelenteni. A szokásos rutin felkészítés mellett az összes olajat kicseréltük, egyébként nem kellett az autóhoz nyúlni. Szerintem döntő lesz a gumiválasztás, összesen 14 db, előre megjelölt gumit használhatunk fel, aminek elégnek kell lennie, de ha nincs ilyen megkötés, akkor azért csak jobban tudjuk cserélgetni a gumikat. Én sajnos nem tudok rajthoz állni a versenyen, ezért a gyerekektől azt kértem, élvezzék helyettem is.

Országos Historic Ralibajnokság D csoport állása:
1. Wirtmann–Barna    56
2. Gaál–Kalapács    50
3. Balogh–Groll    40
4. Szőnyi–Mácsai    35
5. Balics–Borsfai    25
6. Rácz–Jankovics    23
7. Rónay–Csuri    12
8. Zsótér–Eigel    1

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek