Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Október hetedikén egy prológ és 6 gyorsasági szakasz, míg szombaton újabb hat speciál szakaszt kell teljesíteni a jubileumi, 50. Mecsek Rallye-n rajthoz álló 52 első osztályú párosnak, köztük az MR Racing versenyzőinek. A bajnokság 7. futamán a szűk, erdei pályák mellett, a szeszéjes, őszi időjárás jelenthet extra kihívást a pilótáknak és navigátoraiknak.

Osváth Péter és Csáki Richárd a N csoport éves értékelésében a harmadik pozícióból várja a mecseki folytatást. Ami önbizalomra adhat okot a hetedik forduló előtt a balatonfüredi pilóta számára, hogy a legutóbbi, kassai futamon, az utolsó gyorson igen csak sikerült kivágnia a rezet és egy abszolút harmadik idővel sokkolta a komplett mezőnyt a verseny végén.

„Nyílván minél előkelőbb helyen szeretnénk végezni, a cél az, hogy év végén is felállhassunk a dobogóra. Jelenleg harmadikok vagyunk, de hátra van még két verseny és azt sem szabad elfelejteni, hogy két futamot kötelezően mínuszolni kell. Alap esetben a rallye-ban és úgy általában a sportban nincs helye a spórolásnak. Most is állítom, hogy mindig úgy kéne autózni, mint ahogy tettük azt Kassán az erő gyorsaságin, de azt is látni kell, hogy egy olyan menetben sokkal több kockázat van, az ember könnyen a pálya szélére kerülhet. Ettől függetlenül egyszerű a képlet, nyomni kell a gázt és akkor annak meg van az eredménye! Visszatérve a Mecsek Rallye-ra, a pályák tekintetében nincs nagy meglepetés, mi pedig igyekszünk megtenni mindent, hogy jól szerepeljünk. Hosszú verseny lesz, amit az időjárás is nagyban befolyásolhat majd, úgyhogy komoly kihívás elé nézünk a hétvégi futamon.”

Maricsek Miklós és Notheisz Ivett számára hazai pálya a Mecsek Rallye. A csapat műhelye, ahol minden egyes futamra felkészítik az R4-es Mitsubishit Pécsett található, míg a navigátor Árpádtetőtől nem messze, Mánfán él.

„Igen, a Baranya Kupa mellett, gyakorlatilag a Mecsek Rallye a mi hazai futamunk, a szerelőim is mind egytől-egyig pécsiek. Tipikus őszi időjárási körülmények között fogunk versenyezni és a pénteki, erdei pályákat, a Zobák - Pécsvárad és a Trefort puszta szakaszokat gondolom a vízválasztónak a verseny végkimenetele szempontjából. Ezeken a gyorsokon tavaly versenyeztem először és azt kell mondjam, hogy komoly kihívást jelenthetnek bárki számára. A szombati pályákat, akár csak a mezőny többi tagja már jól ismerjük és bízom benne, hogy tudjuk azt a formánkat hozni, amit a Baranya Kupán mutatattunk. Ha azzal a tempóval autózunk majd, mint augusztusban Komlón, illetve a Kassa Rally első napjának második körében, akkor én az eredménytől függetlenül nagyon elégedett leszek magunkkal. A hivatalos teszten kipróbáljuk azokat a módosításokat és fejlesztéseket, amiket végrehajtottunk a Lanceren a kassai futam után, pénteken pedig már verseny van. Borzasztóan várom, hogy végre autóba ülhessünk!”

Ifj. Cseh Vilmos és Németh Gergely az áprilisi Eger Rallye óta nem ült aszfalton az EVO IX-es Mitsubishi Lancerben, így mindenféle eredménykényszer nélkül szeretnék teljesíteni az 50. Mecsek Rallye-t.


„Az elmúlt években valahogy mindig úgy alakult a versenyszezon számunkra, hogy a Mecsek Rallye-n már nem tudtunk elindulni, nem volt rá lehetőségünk. Idén viszont ott leszünk Pécsen! Ez pozitív a jövőre nézve, mert lesz egy itinerünk és nem a nulláról kell majd felépítenünk a versenyt, mint tesszük azt idén. Jól szeretnénk érezni magunkat és célba szeretnénk érni. A dobogóért biztos, hogy nem leszünk harcban, mert akikkel meccselnünk kéne borzasztó rutinos pilóták és nagyon gyorsak, arról nem is beszélve, hogy a kisujjukban van az összes mecseki pálya. Nem kergetünk hiú ábrándokat, egyszerűen csak végig akarunk érni. Ha esne az eső, az még talán jól is jönne nekünk, mert én személy szerint szeretem a mostoha körülményeket. Persze ha vizes a pálya az ember kicsit tart tőle, mert nagyobb a hibázási lehetőség, de ha csak azt nézem, hogy a Szilveszter Rallye-n, a jeges, csúszós szakaszokon mindig ott tudunk lenni az elejében, akkor nekünk még jól is jöhet, hogy nehezebbek a körülmények.”

Gyarmati Ariel és Kocsis György az ORC éllovasaként érkezik a Mecsek Rallye-ra. A siófoki pilóta szoros, a végletekig kiélezett küzdelemre számít a Pécs környéki viadalon.

„Nagyon fontos futam következik számunkra, mert csak minimális pontelőnnyel vezetjük az ORC abszolút értékelését. A legfontosabb feladat az lesz számunkra, hogy célba érjünk, ráadásul muszáj megnyernünk a versenyt ahhoz, hogy megtartsuk az első helyet, illetve növeljük az előnyünket a közvetlen riválisainkkal szemben. Sajnos az időjárás nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat. A Mecsek Rallye-hoz méltón elég változatos körülményekre lehet számítani, ezért az abroncsok terén is jól fel kell készülnünk, mert a megfelelő gumiválasztás döntő lehet. A verseny előtt részt veszünk a hivatalos teszten, ahol minden eddiginél nagyobb figyelmet fogunk fordítani arra, hogy megtaláljuk a helyes beállításokat, még külső segítséget is hívtunk, hogy ez minél tökéletesebben sikerüljön. Bízom benne, hogy a szerencse mellénk áll, a technikai hibák elkerülnek és a gumiválasztással sem lesz probléma. Az biztos, hogy az első métertől az utolsóig a maximumon kell majd autóznunk, mert a bajnokság végkimenetele szempontjából nagyon sok múlik a Mecsek Rallye-n.”


Legfrissebb cikkek