Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A prológot még jól teljesítette Gaál Ádám és Kalapács Kornél az Országos Historic Ralibajnokság negyedik futamán, a Székesfehérvár Ralin. Az első gyorsaságin azonban tönkrement az Opel Ascona B kardánfelfüggesztése, ami miatt a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata kénytelen volt feladni a versenyt. Az autó azóta már a műhelyben készül, hiszen alig másfél héttel a Fehérvár Rali után a historic ötödik bajnoki futamát rendezik Komlón.

Gaál Ádám: – A prológon még minden rendben volt, az első gyorsasági háromnegyedénél kezdett el csörömpölni a kardán. Miután kiértünk és megnéztük, láttuk, hogy nagyobb a baj, nem tudjuk folytatni a versenyt.

Nagyon sajnálom, mert ha célba érünk, akkor esélyünk lett volna egy jó eredményre. Mindenki nagyon maga alatt volt a csapatban, remélem, hogy Komlón mindenkit kárpótolni tudunk.

Gaál József, csapatvezető: – A kardán felfüggesztés gumiágya ment szét. Vadonatúj alkatrész volt, Németországban vettem. Az Eger és a Miskolc Rali után úgy gondoltam, hogy már eleget kapott, kicseréljük egy újra, de valószínűleg a régi jobban bírta volna.

160806 gaal n2

Ahogy szétrobbant, a kardán össze-visszacsapkodott, a differenciálműben is lefogazta a kúpkereket. A fiúk a gyorsasági után szétszedték, de mire odaértünk a szervizautóval, már nem volt értelme ott hozzányúlni. Itthon a műhelyben kicseréltünk minden alkatrészt és már készülünk Komlóra.

Nagyon bosszant a dolog, mert eddig még nem estünk ki műszaki hiba miatt, az egész csapat nagyon rosszul érezte magát, de mondtam a fiúknak, hogy ez nem az ő hibájuk, én hoztam az alkatrészt, ami tiszta új volt. Sajnos ilyen az autósport.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek