Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy verseny kihagyása után visszatér a magyar pályákra Wirtmann Ferenc és Barna György a Székesfehérvár Ralin, ami az Országos Historic Ralibajnokság mellett a Középe-Európai Zónakupa (CEZ) historic rali értékelésébe is beszámító futam.

A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros az idén a CEZ-ben szeretne az élen végezni. Eddig két zónakupa futamon vettek részt, a cseh Vltava és a szlovén Zelezniki Ralin. Mind a kétszer az élen végeztek és a csapat számításai szerint második helyen állnak a bajnokságban, a Fehérvár Rali után egy jó szerepléssel pedig akár az első helyre is ugorhatnak.

A két külföldi futamon az Mk I-es Ford Escorttal álltak rajthoz, Székesfehérváron azonban visszatérnek a magyar bajnokságban használt Mk II-eshez.

„Nagyon tetszik a CEZ, jó választás volt az idei szezonra – mondta Wirtmann Ferenc. – A Zelezniki Rali például az egyik legjobb versenyünk volt eddig. Csütörtökön délután mentünk ki, pénteken megvolt az átvétel, a pályabejárás, szombaton a verseny, vasárnap pedig már itthon ebédeltünk. Nagyon jók voltak a pályák, még egy rövid murvás betét is teljesen sima volt, egyetlen gödörrel sem találkoztunk. A rendezők mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat és mindezt 150 euróért.

Fehérvárra is elsősorban a CEZ-pontokért megyünk, meg azért, mert szeretünk itthon versenyezni. Jó látni, hogy 28-an neveztek historicban. Mivel kihagytunk egy duplaszorzós futamot, nem hiszem, hogy a magyar bajnokságban sok esélyünk lenne, de a versenyen mindent megteszünk a győzelemért. Jó lesz újra az Mk II-essel menni, amibe utoljára a szezonnyitó Eger Ralin ültünk.”

WIRTMANN FERENC KORÁBBI HISTORIC EREDMÉNYEI:
2008. C korcsoport magyar bajnok
2009. C korcsoport magyar bajnok
2010. C korcsoport magyar bajnok
2011. C korcsoport magyar bajnok
2012. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok
2014. D korcsoport magyar bajnok, Historic Eb. C korcsoport 4.
2015. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok, Historic Eb. D korcsoport 2.

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Ford Hovány


Legfrissebb cikkek