Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hatalmasat küzdöttek Botka Dávidék az 51. Azores Airlines Rallye utolsó két szakaszán és szenzációs eredménnyel térhettek haza az Európa-bajnokság idei negyedik futamáról. Egy igazi rallyversenyen vett részt a Botka Rally Team, hiszen a negyedik helyezéshez kellett szerencse, kellett hozzá, hogy a páros végig hiba nélkül, az autót egyre jobban megismerve, egyre gyorsabban autózzon, és kellett hozzá, hogy a csapat hibamentes autót biztosítson.

Hosszú verseny volt az Azori-szigeteki futam, hiszen már szerdán verseny overállban kellett a városi gyorson autóznia Botka Dávidnak és Szeles Péternek. Csütörtökön már négy gyorsaságit kellett teljesíteniük, pénteken pedig 6 mért szakasz szerepelt a programban: „A hosszú szakasz, ami a vulkán tetején meg végig, és amitől tartottunk, végül az tetszett a legjobban a pénteki napon. Ezzel a kocsival sokkal jobb volt rajta menni, mint a Mitsubishivel tavaly. Nagyon élveztem, sajnáltam, hogy vége volt. Még úgy is, hogy az első körben sokszor mentünk a felhőben, volt, amikor 20 métert sem lehetett látni. A nap végén hetedik helyen álltunk, de nagyon kicsik voltak a különbségek, előttünk és mögöttünk is.” - összegezte a pénteket Dávid

„Szombaton az első kör egy dráma volt. Feltettünk egy olyan kemény keveréket, amit csak mi használtunk és azzal nagyon mellényúltunk. Bő egy percet vesztettünk, nagyon rossz időket tudtunk autózni, hiszen alig volt tapadásunk. Mindenki, aki a környékünkön volt, az megvert minket.

A következő körben előre zárt gumit tettünk, hátul a puhább nyitott gumit. Az első gyors még nem volt 100 százalékos, az előző körben a csúszkálástól elment a bizodalmam a féktávokon. Aztán az utolsó két szakasz már szenzációsan jó volt! Olyan időket tudtunk autózni, ami már bizakodásra adhat okot. Persze kellett szerencse is ehhez az eredményhez, sokan rumliztak előttünk. Az utolsó szakaszon elért eredményünkkel végül két helyet tudtunk előre lépni az összetettben és így lehetett meg a negyedik helyezés.”

A helyi matador, Ricardo Moura nyerte a futamot Alexey Lukyanuk és címvédő Kajetan Kajetanowicz előtt. Botka Dávidék negyedik helye az eddigi legjobb magyar helyezés az ERC sorozat fennállása óta. „Most jutottunk el odáig, hogy versenyképesek vagyunk. A következő, belga futamra belekerül az a kit az autóba, ami most érkezett meg. Azzal talán még gyorsabbak tudunk majd lenni. A Citroën mérnöke folyamatosan segített minket, mondott olyan információkat, adott olyan lehetőségeket, amikben bízva tovább tudunk fejlődni és még gyorsabbak leszünk.”

A srácok nagyon keményen dolgoztak azért, hogy a kocsi hibátlanul működjön, és egyszer se hátráltasson minket a gyorsaságin bármiféle probléma. Köszönöm az egész csapatnak a hétvégét, újra csak azt tudom mondani: mindenki tökéletes munkát végez a maga posztján. Most már csak arra kell figyelnünk Petivel, hogy az autóval gyorsan tudjunk menni!

A legközelebbi futam június utolsó hétvégéjén az aszfaltos belga verseny, az Ypres Rallye, ahol a Botka Rally Team részt vesz.

Kövesse csapatunkat a facebookon!


Legfrissebb cikkek