Balesettel zárult Korda Erik és Csató Attila szombati versenynapja a Gyulai Várfürdő Kupán, a Korda Racing versenyzői a nap harmadik szelektív szakaszán csúsztak le az útról és ütköztek egy út menti fának a HRX Forddal. Szerencsére a versenyzőknek nem esett komoly baja és vasárnap a HRX is újra hadra fogható!

Rendkívül nehéz körülmények között vette kezdetét a Gyulai Várfürdő Kupa szombati versenynapja, péntek este ugyanis változó intenzitású eső áztatta a viharsarkot. Ennek köszönhetően a mezőny akkora sárban kezdte a napot, hogy a versenyautók is alig bírtak elrajtolni a nyitószakaszon, miközben a következő pályán szinte sivatag száraz utak vártak rájuk. A méterről-méterre változó körülmények tréfálták meg a Korda Racing párosát is, amikor egy száraz egyenesből megérkeztek egy saras kanyarba…

„A nap első fele nem sikerült jól, mert reggel felraktuk a sárgumikat, de nem működtek a HRX-en. Rögtön némi hátrányba kerültünk, délutánra azonban sokat száradt és épp kezdtük elkapni a ritmust, amikor megtörtént a baj.” – elevenítette fel az eseményeket Korda Erik. ”Az utolsó két szelektívre visszaraktuk az All Terrain abroncsokat, és célba vettük az élmezőnyt. Úgy éreztem, és a pálya széléről is olyan visszajelzéseket kaptam, hogy nagyon jó tempóban haladtunk, de a szakasz egyharmadánál megtörtént a baj. Egy hosszú egyenes végén volt egy derékszögű kanyar, csak amíg az egyenes szinte csontszáraz volt, addig a vége full sár, a kanyar bejárata úgy csúszott, mint egy korcsolyapálya. Féktávon megindult az autó, kiegyenesítettük a kanyart majd egy jókora fa állított meg minket. Frontálisan, a bal első kerékkel kaptuk el a fát, olyan 80 km/h-s sebességgel, ami kicsit átrendezte az autó elejét. Megpróbáltunk tovább menni, de eltörtek a lengőkarok és a kormányösszekötő is, így a nap feladására kényszerültünk. Szerencsére Billynek semmi baja nem esett, nekem egy picit fáj a kezem, de semmi komoly és az autó sérülései sem végzetesek, a srácok pikk-pakk összerakják, és holnap megyünk tovább.”

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Prevenció Patika, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Sandlander Kft, Bialabok Alexandra