Nagyon jó miskolci versenyen van túl az ifj. Kanyik Antal - Nyirfás Julianna a páros. Összejött számukra a kategória győzelem, és a 2WD Kupa harmadik hely is, de az örömüket magukban tartva ünneplés nélkül emlékeztek meg Ferjáncz Attiláról.

Tökéletesen felkészített autóval vágott neki a 22. Miskolc Rallye-nak a Kanyik - Nyirfás páros. Egyetlen kérdés volt számukra a verseny előtt, hogy milyen kötelező gumit válasszanak, de végül a Hankook mellett döntöttek.

„A Miskolc Rallye-tól életbe lépett a gumiszabály, és mi a Hankook gumira tettük a voksunkat. Turán Fricitől nagyon sok segítséget kaptunk, amit utólag is köszönünk neki” - kezdte a miskolci értékelést ifj. Kanyik Antal.

A páros különösen odafigyelt a pályabejárásra, szerettek volna egy tökéletes itinert írni, és nem tréningezték szét a pályákat. Három felírásból rakták össze az itinerüket, pedig a pilóta ebben a formában eddig csak a Bükkszentlászlói pályán versenyzett eddig.

Az ORC bajnokság kicsit mostohagyerekként éli meg a nyitóévét. Mindig körömrágós, hogy a kategória ki lesz e egyáltalán. Ezúttal Antiéknak szerencséjük volt, hiszen Fenyvesiék Zsiguliját felsorolták hozzájuk. A versenyt végül a dobogó legfelső fokán zárták, így maximális pontszámmal térhettek haza Miskolcról is.

Minden jól működött a versenyen, és még a szerelőknek sem adtak nagyobb munkát szerencsére. Mivel sikerült minden gyorsasági szakaszt jól feldolgozniuk a pályabejáráson, így a nagyon élvezetesre sikeredett verseny. Sajnos a teljesítmény különbségek miatt a hosszú egyenesekben sokat kaptak a BMW-ktől, de ettől függetlenül próbáltak mindent kihozni az autóból. Természetesen a nézők sem maradtak esemény nélkül, mert volt sok nagyon látványosra sikeredett kanyarvételük.

A verseny picit eltért az eddigiektől. A magyar rallysport Miskolcon búcsúztatta az Örökös Magyar Rally Bajnok Ferjáncz Attilát, és egy emléktáblát állított fel a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt gyorsasági szakaszon, a régi szénégető közelében található bükkszentkereszti turista pihenőnél. Anti és Juli mindkét körben nagyon jót autózott a gyorsasági szakaszon, így próbáltak Attiláról megemlékezni.

„Most is kiráz a hideg, ha belegondolok, hogy a Magyar Autósport elveszítette Örökös Bajnokát, Ferjáncz Attilát. A Bükkszentlászlói pályán mindent beleadtunk, és Attila emlékére szerettünk volna egy nagyon komolyat autózni, és úgy érezzük ez sikerült is” - emlékezett vissza Anti a történtekre.

A folytatásban az idei első murvás verseny, az Iseum Rallye következik, ahol utoljára Anti hat éve versenyzett. Sokáig úgy volt, hogy a Punto helyett a Ladát viszi Szombathelyre, de időközben megváltozott a tervük, és mégis a Fiat lett a kiválasztott.

Köszönjük Partnereinknek: Frigo-Experience Kft., Tej Express, Barta Trans Kft., Kenguru konténer, Valida Kft., Akvila-S Mérnöki és Szolgáltató Kft., Elaforg 2000 Kft., Exclusive Change, Exclusive Tours, Ecometalex Kft., Kvint-R Kft., Pentolt Kft., Alpha Industries Kft., Hidra Kft., Kanyik Autószerviz, Schon-gumi.hu