Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Garmin Racing Team versenyzői kemény csatákat vívtak a hétvégi miskolci futamon, és szerencsére mindkét duó a célban végzett. Gyarmati Ariel-Kocsis György egy első hellyel gazdagodott, míg Domonkos László-Horváth István a második helyen fejezte be a versenyt.

Domonkos László: -  Elég kapkodós hetem volt a verseny előtt, ugyanis éppen egy költözés kellős közepén volt a miskolci futam. Eléggé futópercre sikerült megoldani a pakolást, így kifejezetten jól esett egy kicsit mással foglalkozni.

- A hangulatunk szokás szerint nagyon jó volt. Mindenki, a kocsit is beleértve megérkezett időben a helyszínre, tehát nyugodtan telt a verseny előtti nap. Külön öröm volt számunkra, hogy a pályabejáráson nem kellett GPS-t használni, így végre az utat és nem a kilométerórát kellett folyamatosan nézni.

- Más kérdés, hogy a rendezés kicsit anarchiába hajlott, aminek egyetlen számunkra zavaró momentuma az volt, hogy a pálya levágását akadályozó gumik ismét nem voltak a helyükön. Ha voltak is csak tizenhármas személyautó gumik voltak, ami nem jelentett akadályt senkinek sem. A verseny napján nem esett az eső, de előtte két napig igen, ezért az erdei szakaszok sok helyen sarasak voltak, ami több versenyzőt is megtréfált a véletlenszerű kihordások miatt. Nekem a sátai gyorsasági tetszett a legjobban, eszembe jutottak róla a Túrás emlékek, ezért aránylag jól is mentünk rajta.

- Most először mentünk Pirelli gumival, ami azt hozta, amit mondanak róla. Én személy szerint a Michelin-t szoktam meg, annak a guminak a karaktere közelebb áll hozzám,  de most ez van, ezzel kell megtanulni gyorsan menni.

- Az autó végig jól működött, egyedül az utolsó gyorsasági utáni etapon a kuplunggal akadt egy kis problémánk, de ez nem veszélyeztette a célba érésünket.

- A második helyen végeztünk. A power stage-es pontokkal együtt tíz pontot gyűjtöttünk, ami nem rossz, persze, de a gyorsasági időkkel nem vagyok elégedett. A következő versenyig egy alaposabb tesztet szeretnék beiktatni, hogy versenyképesebbek legyünk.


Gyarmati Ariel: - Pörgős versenyünk volt, a szoros időterv miatt. Voltak ugyan problémáink, amiket nem sikerült a futamig megoldanunk, de igazán élvezetes versenyünk volt így is.

- Terveztük, hogy a futóművet jól beállítjuk a miskolci futamra, de ez nem sikerült megfelelően. Folyamatosan instabil volt az autó, így voltak részek, amelyek meg is tréfálhattak volna minket. Szerencsére komolyabb kalandunk nem akadt.

- A sátai gyorsasági szakasz tetszett nekünk legjobban. A másik két pályán rengeteg volt a felhordás a gumik hiánya miatt, amelyeknek ott kellett volna lenniük, de nem voltak. Ez veszélyes helyzeteket tud előidézni, mert nem tudjuk, hogy mire számítsunk. A mályinkai gyorsasági szakaszt azonban nagyon szívesen megnézném száraz, rendezett körülmények között.

- A gumizás tekintetében a sátai gyorsaságira készültünk, így nem is akkora baj, hogy a másik kettőn visszább kellett vennünk a tempóból.

- Elégedettek vagyunk az eredménnyel, de mindenképpen gyorsulni szeretnénk még. A szombathelyi futam lesz a következő, amelyen indulni fogunk, így már meg is kezdtük az autó átépítését.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.


Legfrissebb cikkek