Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gaál Ádám és Kalapács Kornél volt a leggyorsabb páros az Országos Historic Ralibajnokság harmadik futamán, a Miskolc Ralin. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés párosa nyerte a D csoport és a D3-as kategória versenyét is, és ezzel átvették a vezetés a D csoport bajnokságában. Az Opel Ascona ezúttal is tökéletesen működött, semmilyen műszaki hiba nem jelentkezett az autón, és az Eger Ralihoz hasonlóan most is csak le kell mosni a következő verseny előtt.

Gaál Ádám: – Nagyon jó kis verseny volt. Sokat készültünk rá, mert tudtuk, hogy nehezek a pályák és már Egerben is szoros versenyt vívtunk Balogh Sanyiék Fiatjával. Most is nagyon szorongattak minket, úgyhogy az utolsó gyorsaságin is át kellett nyomnunk, nem lehetett lazsálni. Végül 22 másodperc előnnyel nyertünk, ami egyáltalán nem mondható soknak.

– Jó volt, hogy az ORB-mezőny előtt rajtoltunk, így az első körben még teljesen tiszta pályán versenyeztünk. A következő körökre annyira kihordásossá váltak a pályák, hogy nem tudtunk rajtuk javítani. Sátától féltem egy kicsit a verseny előtt, de ott is egész jó időket autóztunk, egyedül Bükkszentkereszten kaptunk.


– Az Ascona most is tökéletesen működött, semmi problémánk nem volt vele a verseny alatt, nem tudok elég hálás lenni a felkészítő csapatnak és apunak a munkájukért. Egy ilyen autóval tényleg nagyon nagy öröm versenyezni. Kaptunk négy új gumit, amik nagyon jók voltak, de két kör alatt el is használtuk őket, úgyhogy az utolsóra fel kellett tenni egy garnitúra használtat.

– A D csoport bajnokságát vezetjük, de ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Wirtmann Feri nem indult ezen a versenyen, a következő futamon biztosan nehezebb dolgunk lesz.

Gaál József csapatvezető: – Nagyon jó és szoros versenyt vívtak a gyerekek. Okosan, beosztóan mentek, amelyik pálya nem feküdt nekik annyira, azt nem erőltették, meg is dicsértem őket a verseny végén.

– Az autó most is tökéletesen működött, csak lemostuk, kereket cseréltünk, megtankoltuk, más dolgunk nem volt vele. Ezúton is szeretném megköszönni Igor Bacigal segítségét, aki négy új gumit hozott nekünk a versenyre. Nem esett ugyan az eső, de az erdőben vizes maradt az út, erre pedig nem volt megfelelő gumink, de szerencsére Igor kisegített minket.

– Nagyon hosszú és fárasztó verseny volt, én meg mondom őszintén, nem bírtam volna ilyen jól, mint a gyerekek, de azért estére ők is elfáradtak. Általában Ádám húzza haza tréleren a versenyautót, de most azt mondtam, hogy már mentek eleget és haza küldtem őket.

– Nekünk meg kellett várni a három órás óvási időt, úgyhogy este 11 után tudtunk haza indulni, addig ott toporogtunk a nagy hidegben. Összességében elégedett vagyok a versennyel, köszönöm minden csapattagunk segítségét.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek