A Garmin Racing Team színeiben versenyző Domonkos László – Tekeres Laura, Gyarmati Ariel- Kocsis György duók az egri szezonnyitó futamot nagyszerűen nyitották. Abszolút értékelésben Gyarmatiék az első helyen végeztek, míg Domonkosék a harmadik helyen zártak.

Domonkos László: -  Az előzmények figyelembevételével nagyon jól sikerült az Eger Rallye. Idén új autóval álltunk rajthoz, mert úgy gondoljuk, hogy ezzel hosszútávon mindenképpen gyorsabbak leszünk, mint a szeretett EVO VI-osunkkal.  Sok változást eszközöltünk tavalyhoz képest, és egy-két munkálat el is húzódott, így tényleg futópercre lett kész az autó. A versenyen hibátlanul működött, ezért hála Bosch Petinek és a lelkes csapatnak. Tesztelni és beállítani a VIII-ast viszont semmi időnk nem maradt.

160407 garmin n2

- Az új ORC bajnokság keretein belül sokkal jobb érzés versenyezni, mint tavaly az utolsó Ignis után rajtolni. Az ORB mezőnyével ráadásul össze tudjuk hasonlítani magunkat. A mostani megoldás nagyon kedvező, ezért bízom benne, hogy év közben egyre többen leszünk.

- A pályák nagyon tetszettek, egyedül a szuhai szakasszal nem tudtam összebarátkozni, amit mutat is az ott elért eredmény.

- A régi-új navigátorommal jól ment a munka. Laurával régóta ismerjük egymást, mondhatjuk, hogy baráti a kapcsolat. Egy-két kisebb versenyen már mentünk is együtt Eger előtt. Nyilván ez sokkal komolyabb feladat volt, amit úgy gondolom a lehetőségekhez képest maximálisan megoldottunk. A hangulat meg remek volt a kocsiban, de ez nem is nagyon volt kérdéses.

- Harmadik  helyen végeztünk mind az abszolút, mind a kategória értékelésben, ami a tavalyi eredményünk megismétlése. Ha minden úgy is folytatódna, mint az elmúlt esztendőben, azzal elégedettek lennénk.

- Igyekszünk Miskolcra maximálisan felkészülni és reméljük ott már az első helyért is lesz esélyünk küzdeni Arielékkel és Hevesi Pistiékkel. Pistiéknek innen is gratulálunk, mert remek tempót autóztak, így minket is húznak magukkal folyamatosan.

Gyarmati Ariel: - Meglehetősen nehéz versenyen vagyunk túl, sok váratlan gonddal a hátunk mögött. Sajnos a futam során négy kerékcserét is végre kellett hajtanunk a defektek miatt, amely nem villanyozta fel a kedvünket. Sajnos az autó sem sikerült tökéletesre. A beállításaink nem voltak a legideálisabbak. Ezen események tükrében elégedettek lehetünk, hogy az abszolút és a kategória értékelés első helyén végeztünk.

160407 garmin n3

- Az új bajnokság nagyon jónak bizonyult. Reméljük, hogy többen csatlakoznak majd az év folyamán. Ez a futam bizonyosságot adott az eddig szkeptikus szemlélőnek is. Kellemes csalódás a Rallye2 után.

- A pályákat tekintve a mátrai gyorsasági szakaszok a mezőny nagy részének nem váltak be, többek között nekünk sem, de Sirok és Egerszalók nagyon jó volt.

- A célt, amelyet kitűztünk a futam előtt teljesítettük. Az eredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk, de gyorsulni szeretnénk még. A következő bajnoki futamon, Miskolcon fogunk indulni, bízunk benne, hogy hasonlóan színvonalas versenynek nézünk elébe.

- Köszönjük mindenkinek, aki segítségünkre volt a verseny előtt, közben és után.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.