Ismét a világ élvonalába tartozó versenyautó került a Korda Racing karácsonyfája alá, Korda Erik csapatát egy vadonatúj Skoda Fabia R5 raliautóval lepte meg a Jézuska.

Az óév utolsó napjaiban sorozatban robbantja a bombahíreket a Korda Racing, néhány nappal az után, hogy a csapat bejelentette, Korda Erik és Csató Attila 2016-ban az FIA Tereprali Világkupa sorozatban próbál szerencsét, itt az újabb szenzáció, a Korda Racing visszatér a rallysport élmezőnyébe, és 2016-ban egy vadonatúj Skoda Fabia R5 versenyautót is hadrendbe állítanak.

„Azért nem egyik pillanatról a másikra érkezik a Fabia, több mint egy éve dolgozunk azon, hogy most bejelenthessük, a Korda Racing az elsők között kaphatja meg az R5-öst! ”- ismerte el Korda Erik. „Nem kis dolog az, hogy a következő szezonnak már ezzel autóval vághatunk neki, mivel rendkívül hosszú a várólista az autóra, a cseh csapat nem győzi tejesíteni a megrendeléseket közel 100 autóra van megrendelésük. Ha most akarnánk megrendelni, akkor egy, másfél évet biztosan kellene várnunk mire megérkezhet. Egy vadonatúj versenyautó általában kicsit lutri, főképp, ha teljesen új szabályok szerint épül, de egy pillanatig sem aggódtunk amiatt, mennyire lesz majd versenyképes az R5-ös Fabia, hiszen az elődje az S2000-es változat hatalmas sikereket aratott a világ rali pályáin. Az új modell bemutatkozását is nagyon komoly és alapos fejlesztési munka előzte meg. Az első eredmények magukért beszélnek, a Rally VB-n megszorongatni is nehéz az autókat, úgy tűnik jól döntöttünk.”

151224 erik n 2

A Korda Racing az elmúlt években inkább a terepralira koncentrált, idén például két autót is versenyeztettek a magyar bajnokságban és a FIA CEZ kupában, de a rallysporttól sem távolodtak el teljesen, most azonban a csapat nem titkolt célja, hogy ebben a szakágban is visszatérjenek az élmezőnybe. „Az elmúlt években volt egy kis visszaesés a raliban, a WRC-k kitiltásával kicsit kilátástalan volt a jövő, az S2000-es kategóriában sosem hittünk igazán, az R5-ös kategória azonban szerintem az 1.6-os turbómotorral és összkerékhajtással remek megoldás lehet a nemzeti bajnokságokban és nemzetközi szinten is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kategória, sorra jelentik és mutatják be a gyártók az autókat. A magunk részéről csak az autó versenyeztetésére akarunk koncentrálni, vagyis bérbe szeretnénk adni, én egyelőre maradok a terepraliban, ahol a világkupán komoly kihívások várnak ránk. Szeretnénk párhuzamosan két különböző bajnokságban is versenyeztetni, elsősorban a Rally VB WRC2-es bajnokságára vagy a Rally EB-re szeretnénk kiadni az autót, de remélem idehaza, a magyar bajnokságban is meg tudjuk mutatni magunkat.”

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin,  Szerszámbróker Kft, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, NOA Nemzetközi Előállító Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, PP Média Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft,VIWA Vitaminvíz, Stefani Hungária Kft, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, TrailerMax Kft, Revo-Tec Bt, Bialabok Alexandra, Atervinning Kft, AlbaSys Informatikai Szolgáltató Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Hír-Sat Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Belsound Kft