Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megismételte tavalyi sikerét a Mikulás Rallyn a Korda Racing csapata, Korda Erik ezúttal Linninger Patrikkal és a HRX Forddal szerezte meg a győzelmet a tereprali autók mezőnyben, de ifjabb Fekete László is sikert aratott élete első rali versenyén.

Makulátlan mérleggel, valamennyi gyorsasági szakaszon a legjobb időt autózva, közel ötperces előnnyel végzett az élen a 19. Mikulás Rallyn a Korda Racing alkalmi párosa. Korda Erik és Linninger Patrik nem csak nagy fölénnyel nyerte meg a terepralisok télapó versenyét, de a versenyre kilátogató népes nézősereg is kiválóan szórakozott, amikor felbukkant a csapat versenyautója, hiszen Erik és Patrik a gyorsaság mellett a látványra is igyekezett minél nagyobb hangsúlyt fektetni. A tét nélküli száguldást természetesen a versenyzők is nagyon élveztek, így boldogan és elégedetten térhettek haza idei utolsó versenyükről.

Korda Erik: - Ahogyan tavaly, úgy idén is nagyon élveztük minden egyes pillanatát a Mikulás Rallynak. A tavalyi évhez képest annyit változtattunk a stratégián, hogy ezúttal bent hagytuk a szűkítőt HRX-ben, így teljesen homológ autóval álltunk oda a rajthoz. Azt hiszem minden elvárásunkat teljesítettük, én is, és ahogy láttam Patrik is végig jól érezte magát egész nap. Ugrattunk nagyokat, drifteltünk ahol lehetett, és az első pillanattól fogva az utolsóig vezettük a terep ralis értékelést miközben minden szakaszt sikerült megnyernünk.


- Amilyen nehezen indult az év, szerencsére olyan jól sikerült a második fele. Miután sikerült kiküszöbölnünk az apró, de sokszor annál bosszantóbb műszaki hibákat az új autón nagyon meggyőző teljesítményt nyújtottunk az utolsó négy-öt versenyen. A Hungarian Baja-n már mi voltunk a leggyorsabb magyar páros, majd nyerni tudtunk Nagykállón és a mostani siker is egy olyan dolog, amire elkezdhetjük felépíteni az következő szezonunkat. Beigazolódott, hogy jó választás volt a HRX, a szezon során messze mi szereztük a legtöbb szakaszgyőzelmet, és most már a megbízhatóságára sem lehet panasz, a srácoknak ezúttal is csak a koszt kellett róla letörölni. Ezúton is köszönöm a teljes csapat egész éves munkáját, büszke vagyok rá, hogy ilyen brigádot sikerült közösen felépítenünk, remélem, jövőre onnan tudjuk folytatni, ahol most abbahagyjuk. Most úgy tűnik, hogy én legközelebb már csak tavasszal szállok újra versenybe, a Korda Racing-re azonban idén még vár egy fontos feladat, az év utolsó napjaiban mi is kitelepülünk a Hungaroringre és előreláthatólag 4 autóval veszünk részt a hagyományos évbúcsúztató száguldáson, a Szilveszter Rallyn.

A csapat raliautójában igazán parádésra sikerült ifjabb Fekete László debütálása is a rali szakágban, pedig Lacika élete első rali versenyén kemény fába vágta a fejszéjét. A megannyi ismeretlen tényező, mint az elsőkerék-hajtású versenyautó, a murvás pályák vagy éppen édesapja „felügyelete” mellett még egy osztállyal magasabbra rangsorolt ellenfeleket is kapott a Mikulástól. A fiatal pilóta azonban nem illetődött meg a kihívásoktól és bemutatkozásként a Suzuki Kupa első és az N3-as géposztály második helyén érkezett célba az eggyel kisebb kategóriás Suzuki Ignisszel.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin,  Szerszámbróker Kft, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, NOA Nemzetközi Előállító Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, PP Média Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft,VIWA Vitaminvíz, Stefani Hungária Kft, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, TrailerMax Kft, Revo-Tec Bt, Bialabok Alexandra, Atervinning Kft, AlbaSys Informatikai Szolgáltató Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Hír-Sat Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Belsound Kft


Legfrissebb cikkek