Nem a bajnoki pontokra, hanem egy jóízű versenyzésre szeretne hajtani Krózser Menyhért és Buchholz János Mitsubishi Lancer Evo IX R4-essel az Országos Ralibajnokság szezonzáró versenyén, a Mecsek Ralin. Az MHH Team versenyzője szerint a pécsi futam mindig is nagy kihívás, főleg a kiszámíthatatlan őszi időszakban. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, többször is igen jó eredményt ért el rajta.

Három kérdés Krózser Menyhérthez

A szezonzáró futam mindig különleges a bajnokságban, hiszen nem mindegy, hogy az ember hogyan megy a téli pihenőre. Mivel készültük a Mecsek Ralira?

Az idei szezonunk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ezért a bajnoki pontokat nem is érdemes figyelnünk. Viszont ha egy jó versennyel zárod a szezont, akkor az valóban motiváló lehet a téli felkészülésre. Nekünk is valami hasonló a célunk: tét nélkül jóízűt autózni és célba érni.

Két éve abszolút másodikok lettetek a Mecsek Ralin. Az idén látsz esélyt hasonló eredményre?

Bármi megtörténhet. Két éve a Subaru WRC-vel lettünk másodikok egy nagyon jó és nagyon szoros versenyen. Akkor is jó volt a mezőny, de az idén szerintem még erősebb lett a magyar bajnokság. Simán van tíz olyan versenyző, akik eséllyel pályázhatnak a dobogóra. Magunkat is közéjük sorolom, de nem fogunk rágörcsölni az eredményre. Ha jól megyünk, és élvezzük a versenyzést, akkor általában gyorsak is vagyunk, az eredményt pedig meglátjuk.

Mi lesz az idei verseny legnagyobb nehézsége?

Egyértelműen az időjárás és annak a kiszámíthatatlansága. Bármelyik pillanatban leeshet az eső, előfordulhat, hogy slick gumikkal állsz ki a szervizparkból és mire kiérsz a pályára, már szakad. Két évvel ezelőtt is egy ilyen eső kavarta meg a lapokat az utolsó gyorsaságin. De ha nem esik, akkor is sok helyen vizes, saras lesz az út. A szűk, erdőgazdasági utakon a fagerendák jelentenek veszélyt. De önmagában a pécsi pályákon végigmenni is nagy kihívás, úgyhogy én mindenképpen komoly versenyre számítok.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu