Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kategória első hellyel tért haza a Lajosházi Csaba - Bárdos Péter páros a 19. AvD Niederbayern Rallye-ról. A srácok sokáig az Ausztrian Rally Trophy RC2-es kategóriájának második helyén versenyeztek, de legnagyobb vetélytársuk az utolsó szakaszon a verseny feladására kényszerült, így Csabiék a célban az első helynek örülhettek.

Lajosházi Csaba: - Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az idei utolsó külföldi versenyünk. Akikhez mértük magunkat, az tartható és vállalható volt, sőt a végére már egyre jobban sikerült belejönnünk. A nagy meleg ellenére, az autónk tökéletesen működött, nem úgy, mint az egyik kategóriatársunké, aki sokáig vezette a versenyt előttünk, majd az utolsó gyorsaságin felrobbant a motorja.

- Sajnos a pályákat nem tudtuk felírni rendesen, mert mi akkor mentünk ki, amikor a furgonos balhé volt a szomszédjainknál. Rengeteget szobroztunk az autópályán, és így nagyon későn értünk ki. A rövid pályabejárástól függetlenül Peti nagyon jól navigált és a csapat is hozta, amit eddig tőlük megszoktunk.


- A pályákra azt tudom mondani, hogy ez majdnem „VB”. Volt egy 1,6 kilométeres szakasz, amit úgy elsőre kiröhög az ember, viszont itt körülbelül harminc kanyar is volt. A hosszú szakasz viszont már 24 kilométeren zajlott, amit nagyon élveztük, sőt az autóban uralkodó hőség ellenére is mentünk volna tovább. A korábbi versenyekhez képest, itt találtunk két apró problémát a rendezéssel kapcsolatban, amellett, hogy mi magyarok így is nagyon távol állunk ettől. Az eredmények közlése nem nagyon sikerült, plusz az etap útvonalas itinerben is voltak kavarodások, ennek köszönhetően el is tévedtünk párszor.

- A folytatáson nagyon sokat gondolkodtunk, de csak a Mecsek Rallye opció maradt. Sajnos az utolsó ausztriai futamot anyagi problémák miatt 40 kilométer össztávra lerövidítik, így oda nem éri meg ellennünk a versenytáv rövidsége miatt, ahogyan a hétvégi Márianosztrai Marb sprintre sem.

- Köszönöm a K-Tech Motorsportnak és a támogatóinknak, hogy hozzájárultak ehhez az első helyhez.

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Kovács méréstechnika Kft., Halmschlager Trade ZRT, Click on, Elo digital office, SIXI, Türk Műanyag BT, Versenygumi.hu


Legfrissebb cikkek