Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Három sikeres verseny után az Alpi Orientali Ralin elpártolt a szerencse Leitold Károly és Bazsó Ildikó mellől. A Historic Rali Európa-bajnokság 11. futamán, a Fiat 131 Abarth motorja beszívott valamit, ami összeverte a szelepeket, így mindössze két szakasz után fel kellett adniuk a versenyt. A bajnokságban továbbra is a negyedik helyen állnak, 19 pont hátránnyal a harmadik helyezetthez képest. Ezt még matematikailag be lehet hozni az Elba és a Mecsek Ralin, de Leitold még nem döntötte el, hogy rajthoz áll-e az olasz szigeten.

150902 leitold n2

Leitold Károly: – A második gyorsaságin felpattant valami, a karburátor berántotta és összetört három szelepet. Nagyon sajnálom, mert a motorral meg voltam elégedve, új Pirelli gumikon versenyeztünk, amik borzasztóan jól fogtak és ezek az olasz pályák is jobban fekszenek nekem, mint az észt vagy a finn murva.

Nagyon nehéz verseny volt, rengeteg visszafordítóval, parádés mezőnnyel. A helyiek nagyon ismerik az itteni pályákat, úgyhogy ha valaki az első húszba bekerül, az már igen jó eredmény. A legnagyobb nehézséget azonban a meleg okozta. Szerintem volt negyven fok is, az autóban meg még több. Amikor kiálltunk, alig bírtam levegőt venni, úgy locsoltak a buszban. Embert próbáló volt. Le a kalappal mindenki előtt, aki teljesítette a versenyt.


Miután kiestünk, a bajnokságban is messzebb kerültünk a harmadik helytől. Még nem döntöttem el, hogy rajthoz állunk-e Elbán. Matematikai esélyünk van a dobogóra, amit ki kellene használnunk, de innentől kezdve már nem a mi kezünkben van a harmadik hely sorsa.

150902 leitold n3

Bazsó Ildikó: – Nekem eddig ez a verseny tetszett a legjobban. A visszafordítós pályák úgy látszik, jobban bejönnek, mint a tempós murvák. Volt olyan gyorsasági, ahol 47 hajtűkanyart számoltunk meg.

Nagyon meleg volt, minden célban locsolták a versenyzőket. Karcsi mondta az első gyorsaságin, hogy valami nem stimmel, én onnantól kezdve csak az autóval voltam elfoglalva, nem a meleggel. Sajnálom, hogy pont ezen a versenyen nem tudtunk célba érni.

A Historic Rali-Európa-bajnokság D csoportjának állása:

1. Marenzana 99 pont
2. Wirtmann 83 pont
3. Pagella 65 pont
4. Leitold 46 pont
5. Domenech 2 pont
6. Valliccioni 1 pont


Legfrissebb cikkek