Egykori versenyzőtársa emlékének ajánlotta az Euro-Tools Kupa péntek délutáni prológján elért magabiztos szakaszgyőzelmét Korda Erik, aki Csató Attilával az oldalán 8 másodperces előnyre tett szert az összetett értékelés élén.

A tereprali bajnokság vérkeringésébe idén bekerülő bábolnai futam a szokásoknak megfelelően egy rövid prológ szakasszal vette kezdetét, melyen Korda Erik beváltotta verseny elejei ígéretét és azonnal rápattant a gázra. A bevállalós autózásnak meg is lett az eredmények, hiszen Erik és „Billy” a mindössze öt kilométeres pályán nyolc másodperccel előzte meg a szakaszt a második legjobb idővel záró bajnoki címvédő Fekete/Tóth kettőst.

„Nagyon érzelem dús nap áll mögött, nagyon sokféle érzés kavarog most bennem és sajnos kicsit szomorúak vagyunk.” – mondta Korda Erik a pénteki nap végén. ”A futamra barátom és egykori versenyzőtársam, Szentgyörgyi Gábor temetéséről érkeztem, aki mellett versenyzői pályafutásomat kezdtem. Rajta kívül még egy nagy veszteség érte ma a terepralit, sajnálatos módon Dr. Zelkó Zoli is távozott közülünk. Tövig nyomtam a gázt, hogy szakaszgyőzelemmel adózhassunk emlékük előtt, mert biztos vagyok benne, hogy fentről ma is figyeltek minket.”

A prológot követő immár megszokott rajthelyválasztó ceremónián végül nem történt különösebb meglepetés, az első öt helyezett páros is pénteki helyezésének megfelelően kapott rajthelyet, a szombati hat szelektív szakasznak így Korda Erik és Csató Attila HRX Fordja vághat neki az első helyről.

Az Euro-Tools Kupa állása az 1. nap végén:
1. Korda/Csató, HRX Ford 2.05
2. Fekete/Tóth, Toyota Hilux +8 mp
3. Fazekas/Szenáki, BMW X6 +10 mp
4. Fodor/Mesterházi, Ford Ranger +16
5. Ourednicek/Vaculik, H3 +21

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Stefani Hungária Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft