Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Domonkos László - Horváth István és Gyarmati Ariel - Kocsis György ezúttal a veszprémi viadalon teszik próbára magukat, amely a melegben nem kis erőfeszítést és kitartást fog jelenteni a Garmin színeiben versenyző párosoknak. Domonkos - Horváth duó ezúttal egy EVO VIII-al vág neki a rekkenő hőségnek, míg a Gyarmati - Kocsis kettős első murvás futamára készül az EVO VI-al.

Domonkos László: -  Ez a hétvége különösen fontos számunkra, ugyanis a tulajdonunkba került egy Mitsubishi Lancer EVO VIII-ast és ha minden jól megy, akkor elkészül a Veszprém Rallye-ra. A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy elrajtolhassunk az új szerzeménnyel. Az EVO VI-oshoz viszonyítva elméletileg jobb és erősebb, sokat számít az aktív hajtás, főleg murván, de az aszfaltos versenyeket a továbbiakban is az EVO VI-ossal tervezzük. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor még egy rövid teszt is beleférhet az időnkbe a futam előtt. Hosszú, meleg, ámde nagyon jó versenyre készülünk.

- Nehéz, embert és gépet próbáló feladat lesz ez. Aki ott célba ér az sokat fog tanulni és fejlődni is egyben. Régen mentünk már murván, mert az autót nagyon igénybe veszi, de ezeken a pályákon lehet a legtöbb versenyzői tapasztalatot gyűjteni, és természetesen nagyon szeretjük is.

- A legfontosabb számunkra ezen a hétvégén a célba érés. Lehetőleg az EVO VIII-al, tehát elsőnek az készüljön el. Ha pedig nem lesz semmilyen gondunk, akkor nagyon szeretnénk a Veszprém Rallye-t a pályán megnyerni. A papírforma alapján, nekünk ezzel az autóval be kellene gyűjtenünk a győzelmet. Bár ez egy technikai sport, bármi megtörténhet…


Gyarmati Ariel: - Lehetőségünk nyílt a bajnokság összes versenyén indulni, így a soron következő 22. Veszprém Rallye.n is. Nagy öröm ez számunkra, hiszen nem kerülünk hátrányba a pontversenyt tekintve, nagyobb eséllyel indulunk a bajnoki címért. Jelenleg hét ponttal vezetjük a bajnoki tabellát, bízom benne, hogy sikerül az előnyünket bebiztosítani ezen a versenyen.

- Kicsit kalandos a felkészülés, át kellett az autót murvára építeni, illetve az ehhez szükséges alkatrészeket beszerezni. Most a hajtáslánc esett át egy nagyobb revízión, ezen kívül egy általános felkészítést kapott, valamint a murvára szükséges alkatrészek lettek átépítve. Szerettünk volna már a múlt hét végén tesztelni, azonban a technika közbeszólt, így ezt most a hét második felében fogjuk bepótolni.

- Utoljára két kerekes autóval, hét éve mentem murván, összkerekessel pedig soha. Ennek fényében úgy gondolom másodlagos a pályák jellege, a legnagyobb kihívást az autó kiismerése fogja jelenteni. Mivel a bajnokság legnehezebb versenye lesz, biztos minden rizikós helyet megtisztelünk, hiszen a tapasztalatgyűjtés és a célba érés a legfontosabb számunkra.

- Valószínű ugyanolyan meleg lesz, mint az előző futamon, vagy talán melegebb. A hőségre fel kell készülni és gond nélkül leküzdhető az 55-60 fok az autóban?

- Elsődleges a célba érés és a pontgyűjtés. Ha sikerül hamar ráérezni a murvára és egyben célba hozni az autót, az itt már jó eredménynek fog számítani. Rajtunk nem múlik, mindent megteszünk egy jó eredmény elérése érdekében.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.


Legfrissebb cikkek