Sikerrel zárta a tereprali OB és az FIA Zóna Kupa bugaci állomását a Korda Racing versenyzőpárosa, Korda Erik és Nyirfás Julianna kategóriája második helyén érkezett célba a Duna Aszfalt Kupán.

A verseny befejező napján már csak egyetlen szakasz szerepelt a magyar bajnokság szezonnyitó állomásának programjában. A pálya nem volt ismeretlen a mezőny számára, hiszen a szervezők a szombati 110 kilométeres szakasz rövidített változatával, közel 90 kilométerrel kedveskedtek a versenyzőknek. Ezen a 90 kilométeren kellett volna csodát művelnie Korda Eriknek és Nyirfás Juliannának, hogy a verseny végén felállhassanak a nemzetközi értékelés valamely dobogós helyére és bár a versenyzők mindent megtettek, egy apró műszaki hiba miatt már nem tudtak javítani helyezésükön a befejező napon.

„Julival azt beszéltük meg, hogy megpróbáljuk utolérni az előttünk állókat, igaz hogy közel két perccel voltak előttünk, de a második és a harmadik helyezett nagyon közel volt egymáshoz, így némi szerencsével akár kettőt is léphettünk volna előre.” – mondta Korda Erik a verseny végén. „Úgy éreztem, hogy nagyon jó ritmust tudtunk elkapni, a pálya egyharmadánál már láttuk az előttünk rajtoló porát, ekkor azonban beköszönt hozzánk a technikai ördöge, mert eltűnt az ötödik sebességi fokozat az váltóból. Igyekeztünk így is tartani a lendületet, de a tempós részeken elég sokat veszítettünk, és bár a magyar bajnokon így is hoztunk egy percet, megelőzni már nem tudtuk őket. A verseny összességében nagyon tetszett, remek szervezés és kiváló pályák fogadtak minket Bugacon, örömmel jönnénk vissza jövőre is.”

Kordéknak azonban így sincs okuk a panaszra, hiszen ez volt első versenyük a HRX-szel és több biztató részeredmény és egy szakaszgyőzelemmel mellett megszerezték kategóriájuk második helyét. „Bár a verseny előtt bíztam benne, hogy fel tudunk állni a dobogóra, nem vagyok csalódott. Nehéz verseny volt, trükkös és nagyon hosszú pályákkal, rutinos komoly ellenfelekkel és autókkal. Ilyen mezőnyben a legkisebb hibáért is helyezésékkel fizetni, sajnos mi a szombati első pályán elvesztettük az esélyt a győzelemre, de annak azért örülök, hogy van mire építkeznünk a jövőben, megvannak az első sikereink a HRX-szel, így bizakodva várom a Riverside Baja-t.

A baj ezúttal sem járt egyedül, a technikai ördöge a csapat másik autójába, Garamvölgyi Zoltán és Szabó Barbara autójába is beköszönt, a vasárnapi szakasz felénél a motor túlmelegedése miatt, hosszú perceket töltöttek a pálya szélén, végül azonban be tudták fejezni a versenyt és első versenyüket az abszolút hetedik és kategóriájuk harmadik helyén zárták.

A Duna Aszfalt Kupa végeredménye:
1. Lukaszewski/Duhanek BMW  3:45:25
2. Bialkowski/Kolodziej, Hummer +1:15
3. Fekete/Tóth, Toyota Hilux +2.16
4. Korda/Nyirfás, HRX Ford +3.16
5. Fazekas/Szenáki, BMW X6 +8:28
6. Ourednicek/Vaculik, Hummer +9:08
7. Garamvölgyi/Szabó, Nissan Quashqai +11:18…

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft