Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nem kellett sokáig várni a Korda Racing tagjainak a 2015-ös versenyévad első győzelmére, a három Korda Racing-es versenyautót is felsorakoztató Céltrans Metabond Kupán, a Vingler Attila/Nyirfás Julianna páros a balszerencsés kezdet ellenére is fölényes sikert aratott bemutatkozó versenyén.

Már a szezonkezdetre sem lehetett panasz a Korda Racing háza táján, hiszen az Eger Rally, Rallye2-es mezőnyében Vizelli Károly és Nagy Péter Lada VFTS-e a dobogó második, Szabó Árpád és Borsfai Dávid Citroen C2-ese pedig a harmadik fokán érkezett célba. Erre tett rá még egy lapáttal a Magyar Amatőr Rally Bajnokság Nyugati Régiójának szezonindító versenyén Vingler Attila és Nyirfás Julianna, akik a nehéz kezdet ellenére végül megszerezték a Korda Racing idei első futamgyőzelmét a Rábaringen megrendezett versenyen.

Vingler Attila/Nyirfás Julianna: „A reggeli shakedown majd az első gyorsasági második kilométere után először leszakadt a jobb első gumiról a futófelület, majd pár kilométerrel később felrobbant az abroncs is, de mindezek ellenére sem álltunk meg, befejeztük a gyorsaságit, de sajnos ezzel értékes másodperceket vesztettünk. Több mint fél perc hátránnyal az abszolút 9. helyről kezdtük meg a felzárkózást. A hátralévő három gyorsaságin azonban sikerült fordítanunk és a versenyt az abszolút 1. helyen zártuk. Köszönjük a csapatnak a profi munkát és a partnereinknek a támogatást!

150414 wingler n 2

A Vingler/Nyirfás duó mellett a Korda Racing két Rallye2-es egysége is teljesítette a távot, igaz a Szabó-Borsfai és a Régi-Ferenczi duettek „csak” tesztelési célzattal, előfutóként rótták a köröket.

Szabó Árpád/Borsfai Dávid: „A hétvégi, rábaringi verseny igazából egy teszt volt, ahol a soron következő Rallye2-es megmérettetésre, a Miskolc Rally-ra szerettünk volna felkészülni. Gyakorlat teszi a mestert, tartja a mondás, így ennek tükrében szerettünk volna minél több kilométert megtenni az autóval a két verseny között. 50 km volt az össztáv egy olyan pályán, amin volt gyors, lassú és technikás rész egyaránt, így az autót változatos körülmények között tudtuk kipróbálni. Összességében pozitív napot zártunk, hiszen sikerült egész jó időket autózni, így lassan ugyan, de a kocsival is tegező viszonyba kerülünk. Hosszú út áll előttünk, de úgy érzem, jó irányba haladunk! Két hét múlva Miskolcon szeretnénk olyan versenyt futni, amelynek a végén igazán elégedettek lehetünk. Ezúttal is köszönjük Eriknek és szervizcsapatnak, hogy ismét autóba ülhettünk, és egy hibamentes versenyt abszolválhattunk!

Régi Péter/Ferenczi László: Hétvégén ismét a Rábaring felé vettük az irányt, nehogy a két rallye2-es futamunk között túlságosan berozsdásodjunk. Viccet félretéve, a csapattal megbeszéltük, hogy a miskolci futam előtt tartunk még egy kisebb tesztet, amihez kapóra jött az Écsen rendezett viadal. A Rábaring változatos kialakítása lehetővé tette, hogy különböző stílusú kanyarokban is kipróbálhassuk az autót, a lassú, technikás részektől kezdve, a nyújtott kanyarokon át a tempós gyors részekig. A kocsi jól muzsikált, hiba nélkül tudtuk le a shakedownt és a négy gyorsaságit. A technikai rész mellett más előnye is volt a vasárnapi kiruccanásunknak. A komplett szervizcsapat jelen volt, így az ő felügyeletük alatt futott a Citroen és a Suzuki. Jelesre vizsgáztak ők is, így Miskolcon már össze szokott párosként és csapatként tudunk harcba szállni a minél jobb eredményekért.

Miközben a srácok a Rábaringen köröztek, a csapatvezető is útra kelt, Korda Erik egy meghívásnak eleget téve Katarba látogatott, hogy a helyszínen tekintse meg a Tereprali Világkupa sorozat idei harmadik állomása, a Sealine Cross Country Rally előkészületeit és átvételeit.

Korda Erik: Ezúton is gratulálok Attilának és Julinak a győzelemhez, nagyon bíztunk benne, hogy a hétvégén lesz okunk az ünneplésre. A Rallye2-es srácoknak is jár az elismerés, hiszen annak ellenére, hogy csak teszteltek ezen a versenyen az idők is rendben voltak, Árpi például az abszolút értékelésben is a dobogóra állhatott volna, Peti pedig egy VFTS-t utasított maga mögé az N2-es Ignisszel. Most van egy kis időnk, hogy rendezzük a sorokat, két hét múlva ugyanis nagyon húzós hétvége elé nézünk, a Korda Racing versenyzői április utolsó hétvégéjén, három különböző helyszínen szállnak harcba, remélhetőleg hasonló sikerekkel, mint eddig.


A Céltrans Metabond Kupa végeredménye:
1. Vingler Attila/Nyirfás Julianna Mitsubishi Lancer EVO VII 27:24.6
2. ifj. Fogarasi Attila/Toloczkó Péter, Honda Civic Type-R 28:12.7
3. Palasics László/Palasics Attila, Ford Escort Maxi Kit Car 28:47.2…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, ML Trans Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BelSound, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, Equicom Kft, Hir-Sat 2000 Kft, Sopia-NET Kft, Lánchíd 19 Hotel


Legfrissebb cikkek