Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Összesen 249 autó áll rajthoz a Hungaroringen rendezendő Szilveszter Rallye-n, amelyből háromnak hölgy lesz a sofőrje.

Ismét megdőlt a nevezési rekord az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen összesen 249-en (!) hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon – ebből nyolc lesz az előfutók száma –, és három női versenyző is ott lesz a rajtnál. A szombati tesztet és a vasárnapi gépátvételt követően 16 óra 38-kor indul meg a száguldás egy 7,5 kilométeres hungaroringi belső szakasszal.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 16. verseny lesz a viadal történetében.

141225 szilveszter n 2

Egy tény, versenyzőben idén sem lesz hiány: összesen 249-en fognak végighajtani a szakaszokon, ami abszolút nevezési rekord a viadal történetében. 26 hölgy neve is szerepel a rajtlistán, melyből hárman sofőrként lesznek ott a rajtrácson. Az indulókból nyolcan előfutóként, tizenhárman a Historic mezőnyében indulnak, míg 227-en a rallye versenyben vesznek részt. A kategóriákban 61 licenszes versenyző található, míg a H3-as a legnépszerűbb, az előzetes rajtlista alapján 72-en várják a rajtot. A verseny össztávja 68 kilométer.

„Idén ismét sikerült történelmet írnunk, hiszen ennyien még sosem álltak rajthoz a verseny történetében. Az is külön öröm a számunkra, hogy ennyi hölgy is ott lesz az indulók között” – közölte Garamvölgyi Zoltán, a Szilveszter Rallye szervezője.

Természetesen a biztonság a legfontosabb, így számos olyan intézkedést hoztak a szervezők, amelynek betartása nélkülözhetetlen a gond nélküli viadal megrendezéséhez.

„Pályabejárás kizárólag nem versenyautóval, és maximum 50 km/h sebességgel végezhető. A szerviz sátrak betonba, aszfaltba lefúrása szigorúan tilos. A sátrakat az esetleges szélsőséges időjárás miatt kérjük éjszakára elbontani, vagy autókhoz rögzíteni. Felhívjuk a boxbérlők figyelmét, hogy a boxok pálya felőli ajtaját tartsák zárva. A gyorsasági szakaszokon, első napon a rajtolás 1 percenként, a második napon 40 másodpercenként történik” – árulta el Füredi András, a viadal másik szervezője.

A 16. Szilveszter Rallye időterve

A szervezők mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a versenyzőket vasárnap a rajtszámukhoz képest fordított sorrendben indítják.

December 28. vasárnap
1. gyorsasági szakasz 7,5 km 16:38 (első autó) – Hungaroring belső

December 29. hétfő
2. gyorsasági szakasz 8 km 7:43 (első autó) – Hungaroring külső
3. gyorsasági szakasz 7,5 km 7:56 (első autó) – Hungaroring belső
SZERVIZ
4. gyorsasági szakasz 8 km 10:59 (első autó) – Hungaroring külső
5. gyorsasági szakasz 7,5 km 11:12 (első autó) – Hungaroring belső
SZERVIZ
6. gyorsasági szakasz 8 km 13:45 (első autó) – Hungaroring külső
7. gyorsasági szakasz Superfinal 7,5 km 13.58 (első autó) – Hungaroring belső


Legfrissebb cikkek