Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lovász Pál és Kürti Tamás a 2016-os Szilveszter Rallye-n egy R5-ös Hyundai nyergében csapnak a lovak közé és ezzel ők az elsők, akik Magyarországon megmutatják ezen típust a nagyközönségnek.

Pállal a tesztről, a versenyről és a jövő évi tervekről beszélgettünk.

Pál, mi történt a mai teszten, milyen volt az ismerkedés az új irodáddal?

- Nagyon hihetetlen és kezes kis autó ez a Hyundai. Picit kevésnek éreztem a mai tesztet, szívesen mentem volna még pár kört, de azt gondolom, elég hamar össze lehet vele haverkodni. Minden a helyén van benne és nagyon könnyű volt kezelni.

161227 lovasz n 2

Egy teljesen ismeretlen csapat számotokra a HMI. Gyorsan össze barátkoztatok?

- Nagyon segítőkészek voltak ma, tényleg mindenben azt tették, amit kértünk. Úgy hozták ide az autót, hogy azt gondolták csak bent a Hungaroringen lesz a verseny, így nagyon kemény beállításai voltak, puhítanunk kellett, de így is kemény maradt, ezért még a rugókat is ki cserélték.

161227 lovasz n 3

A Mikulás Rallye-n ültél egy R5-ös Fordban és tudom, a murvával nem lehet összehasonítani a mai napot, de ennek ellenére mennyire más a két autó?

- Először is, úgy érzem a Hyundainak nyomatékosabb a motorja és könnyebben kezelhető a váltója. A Fordnál néha bele kellett kuplungolni a váltásba itt meg csak éppen, hogy hozzá kell érni a váltókarhoz és teszi a dolgát. A Ford is nagyon jó autó, de ahogy mondod, nem lehet a két talajt összehasonlítani.

161227 lovasz n 4

Mi a terv a Szilveszter Rallyen?

- Nagyon örülünk neki és büszkék vagyunk rá, hogy ezt az autót Magyarországon elsőként nekünk sikerült idehozni az év végére és reméljük, hogy ez a magyar autósportnak is az előnyére válik. Úgy szeretnénk vele autózni, hogy mi, a csapat és a közönség is jól érezze magát. Ismerkedünk a kocsival, megpróbálunk vele normálisan menni és nincs helyezésbeli terv, amúgy is nehéz a viszonyokról beszélni, mert rengeteg szűkítő nélküli autó lesz.

161227 lovasz n 5

Publikus már a jövő évetek?

- Igen, novemberben jártunk kint a Hyundai Motorsportnál és megegyeztünk egy ilyen autó megvásárlásában, amit 2017-ben szeretnénk majd Magyarországon üzemeltetni és sok versenykilométer mellett tapasztalatot szerezni vele.

Képeink a tesztről

Legfrissebb cikkek