Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szabó Gergő a RallyMax csapatának mesélte el, hogy milyen célokkal és elvárásokkal várja a 2016-os bajnokságot.

RallyMax: Gratulálunk a 2015-ben elért Román Rally Bajnokság abszolút második helyezéséhez. Mesélj nekünk egy picit arról, hogy hogyan is telik a téli "vakációd", hiszen hamarosan kezdődik a 2016-os Román Rally Bajnokság?!

Szabó Gergő: A szabad időmet a Hargitán levő vendégházam körül töltöttem, ahol rengeteg lehetőség van kikapcsolódni és relaxálódni, hószánozás, enduró, atv-zés, off-road, rally és team buildingek szervezése egy csodálatos tájon, hegyekkel és völgyekkel körülvéve. Persze folynak a megszokott szezon kezdeti tárgyalások a támogatókkal is.

160226 szabo n 3

RallyMax: Hogyan jellemeznéd a tavalyi évet, melyben sikerült egy nagyon jó helyet elérni egy Mitsubishi Lancer Evo IX R4-es autóval?

Szabó Gergő: Egy nagyon jó évünk volt, melyben sikerült a második helyet megszerezni nyolc futam lezajlása után. Nagyon elégedett vagyok ezzel a helyezéssel, melyet nagyon nehéz lesz megismételni 2016-ban.

RallyMax: Hamarosan kezdődik a bajnokság. Mit tudsz mesélni nekünk az idei szezon újdonságairól és céljaidról?

Szabó Gergő: Az idén is Karcsi lesz a navigátorom és megpróbálunk mindent megtenni ahhoz, hogy az év végén minél előbb végezzünk. 2016-ban is a BCR Rally Team tagjai leszünk a megszokott felállásban. Ami az autót illeti, az egy Mitsubishi Lancer Evo IX-es lesz, amivel Rares Tomita is versenyzett, amit az új 3-as kategória N4+ osztály szabályai alapján fogunk előkészíteni. Ezzel az autóval tervezzük a szezon első részét.

RallyMax: Tervben van R5-ös autóval való versenyzés is?

Szabó Gergő: Igen. A szezon második felét egy Ford Fiesta R5-össel szeretnénk folytatni. Pályafutásom alatt vezettem sok különböző osztályú autót mind WRC, S2000, R4, R3, N csoport, A csoport vagy Kit-Car, de most úgy érzem, ideje lenne egy R5-ös autót is kipróbálni. Nagyon várom már, hogy induljunk a Forddal.

RallyMax: Milyen célokkal vágsz neki a Brassai futamnak?

Szabó Gergő: Nagyon remélem, hogy sikerül szerezni egy jó eredményt. Eddig mindig történt valami ezen a futamon, amint tudjátok nem sikerült nagyon jó eredményeket elérni itt, de remélem az idén minden jól fog működni. Egy nehéz futam mivel a változó időjárás nagyon befolyásolja, és nem tudjuk, hogy mire is számítsunk ebből a szempontból. Lehet meleg, eső, jég vagy hó, mindig kérdéses a gumi választása. Ha sikerül befejeznünk a versenyt az első ötben, akkor mondhatnám, hogy elégedett eredmény lenne számunkra.

160226 szabo n 2

RallyMax: Mi a véleményed az új szabályokról és a versenynaptárról?

Szabó Gergő: Ami a szabályokat és a döntéseket illeti, nem érzem, hogy a jó irányban haladunk, nem értem a lényegét az új kategóriáknak a bevezetésével és az új technikai szabályaival. A versenynaptár nem rossz, de szerintem hat futam elegendő lenne tudva, hogy nagyon költséges lesz ez így.

RallyMax: Köszönjük szépen, hogy elfogadtad kérésünket és sok sikert kívánunk továbbra is!


Legfrissebb cikkek