Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megkerestük a két drifter csapat atyját, és az idei évi újdonságokról kérdeztük őket.

Milyen újdonságokkal készültök az idei évre?

Béres Szabolcs (drifting.hu): - Az idei évben bevezetjük a SemiPro kategóriát, és 1.990,- forintos edzések a street pilóták részére.
Szeretnénk pótolni a tavaly elmaradt Eger driftet is, de ahogyan tavaly, úgy idén is nehezen halad a támogatók megtalálása. :( A 2013-as Eger drift a nézők számára ingyenes rendezvény volt, melyet személyesen finanszíroztam szponzorok hiányában.
A 2012-es nagy sikerű fotópályázatból ihletet merítve, 2015-ben a naptárunkban szerepel még a Kiss The Wall, ahol idei újításként a Ladások is szerepet kapnak, de a részleteket erről még nem szeretném elárulni.

150217 tokol

Szabó Norbert (drifted.hu): - Az idei évtől az egyik legfontosabb újításunk, ami a versenyzők számára megkönnyebbíti a részvételt, hogy a szezon kezdete előtt rendezünk gépátvételes napokat, hogy magán a rendezvényen ne kelljen ezzel húznunk az időt. Továbbá a pontozásban is nagy mérföldkőhöz érkezünk, Nagy Robi és a külföldi bíróink mellett, Kerényi Ádám is a bírák csapatát erősíti majd.
Európai színvonalú pályákkal a látványban is szeretnénk újításokat bevezetni. Mivel úgy érezzük, a magyar mezőnynek a Tsuiso (cumizó) csatákat kell megtanulni, ezért kisebb beesési sebességes (kb. 80-100 km/h) pályákat rakunk majd ki. Ettől még a pályák dinamikusak és gyorsak lesznek, és ahogy eddig is, ezután sem változtatunk az alapelven, a reptéren nem lesz két egyforma pálya.

Mi a terv ez idei évre?

Szabó Norbert (drifted.hu): - A versenyzők számára olyan rendezvényeket szeretnénk összerakni, ami maximálisan kielégíti őket mind verseny, mind versenyszervezés szempontjából.

150217 ring

Béres Szabolcs (drifting.hu): - Nagyon komoly év elé nézünk, mert drift versenyből nem lesz hiány. :) A sport az MNASZ-szel és Kohári Zoltánnal történt együttműködésünknek köszönhetően szervezettségben felkerült a Rally vagy Gyorsasági sport szintjére. Ehhez az egyesületünk tagjai a szakmai munkájukat és én, mint az egyesület elnöke a szervezőkészségem legjavát adom. Ennek egyik legjobb bizonyítéka, hogy F1-es és WTCC-s autókkal együtt drift autók fognak május 1-én körözni Budapest belvárosában, továbbá, hogy Forma 1-es pályán rendezzük az egyik fordulónkat.
Plusz ott van még az augusztusi Máriapócsi Trackwood, ami évek óta a legnagyobb rendezvényünk, és szerintem idén sem lesz ez másképp. Próbáltuk már többféle képen és idén újra ráteszünk egy lapáttal. Ha pedig szeptemberre Eger is összejönne, legalább akkorát szólna, mint a Trackwood.

Mi újság a nézőkkel?

Béres Szabolcs (drifting.hu): - Akik testközelből, pontosabban három méterről akarnak igazi közeli páros csatákat látni azoknak a Rabócsi Ringen a helye, és akik High Speed driftet akarnak látni azoknak a Slovakiaring és a Hungaroring tartogat meglepetéseket minden évben. Szerintem a fanatikusokon kívül nem sokan tudják, hogy 199 km/h-val Alex Golovnya tartja a rekordot a Slovakiraingen kilinccsel előre, ahogy azt se, hogy Magyarországon csak nálunk versenyez!

Szabó Norbert (drifted.hu): - Néző számban szeretnénk azt a fejlődést fenntartani, amit az elmúlt két évben produkáltunk. Érdemes lesz hozzánk ellátogatni, hiszen showban nem lesz hiány.


Legfrissebb cikkek