Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Mez&Mol Kft. (továbbiakban Autogumiplaza) a Pirelli versenyabroncsok magyarországi forgalmazója az alábbiak szerint meghirdeti a 2015 Autógumiplaza-PIRELLI Kupát (továbbiakban PIRELLI Kupa), az Országos Rally Bajnokság (ORB) és a Rally 2 Bajnokság résztvevői számára.

Kedves Versenyzők, Csapatvezetők, Szakmabeliek!

I. A PIRELLI Kupa 2015 versenyei

1. A PIRELLI Kupa az alábbi versenyekből áll, 3 verseny minuszolásának lehetőségével.

- Eger Rally
- Miskolc Rally
- Bükfürdő Rally
- Székesfehérvár Rally
- Veszprém Rally
- Baranya Kupa
- Kassa Rally
- Mecsek Rally
- Mikulás Rally
- Szilveszter Rally

2. A kupa kiírása akkor válik hivatalossá és véglegessé, ha aláírásra kerül az Autógumiplaza és az MNASZ közötti gumiszállítói szerződés a 2015-ös évre.
 
3. A PIRELLI Kupa év végi értékelésébe nem számít bele az a verseny, ahol a kupában regisztrált versenyzők száma ORB esetében nem éri el a 10-et, Rally 2 és meghívásos verseny esetén az 5-öt.

4. Amennyiben a fenti versenyek közül valamelyik nem kerülne megrendezésre, akkor azt csak  úgy lehet másik versennyel pótolni, ha az az eredetivel azonos útfelületen és feltételekkel kerül megrendezésre.

5. A PIRELLI Kupába 2015 évben folyamatosan lehet nevezni és a nevezés egész évre vonatkozik.

150305 pirelli n 2

II. Részvételi lehetőség

1. A PIRELLI Kupában részvételi joga van minden ORB és Rally 2 licenccel rendelkező versenyzőnek, aki a következő géposztályokban/csoportban indul és kerül értékelésre:

A csoport - ORB: 1-10, valamint P összkerekes és P kétkerekes autók
B csoport - R2: N1,N2,N3,A5,A6,A7, valamint P összkerekes és P kétkerekes autók

III. Feltételek

1. A PIRELLI Kupában induló versenyzők a 2015-ös bajnokság futamain kizárólag az Autogumiplaza-tól vásárolt PIRELLI versenyabroncsokat használhatják, a kupára történő regisztrációjukat követően!  

2. A versenyek alatt kötelező 4db 5x20cm PIRELLI matrica elhelyezése a nevezett versenyautón, jól látható helyen a kerekek közelében, valamint 1 db PIRELLI Kupa matrica a hátsó szélvédő menetirány szerinti bal felső sarkában (ez utóbbi abban az esetben, amennyiben az RSB azt engedélyezi).

A PIRELLI Kupában való részvételt az alábbi e-mail címre beküldött - mellékelt - regisztrációs adatlap beküldésével lehet jelezni. Az évad folyamán csak egyszer kell regisztrálni, amely egész évre vonatkozik.   

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   
 
IV. Kedvezmények

1. A kupában résztvevő versenyzők a PIRELLI rally abroncsok aktuális listaárából 14%-os kedvezményt kapnak a mellékelt árlista alapján!

2. Minden PIRELLI Kupában résztvevő versenyző a versenyek folyamán jogosult korlátlan alkalommal, ingyenesen és soron kívül igénybe venni gumiszerelési szolgáltatásunkat az Autogumiplaza-tól vásárolt gumiabroncsainak fel-le szerelése esetén.

3. Minden PIRELLI Kupában résztvevő versenyző kiemelt és folyamatos technikai támogatást kap a PIRELLI versenyabroncsainak minél hatékonyabb felhasználása érdekében.  

4. 2015-ben két alkalommal (Baranya Kupa előtt aszfalton, Bükfürdő Rallye előtt murván) hivatalos PIRELLI teszt kerül megrendezésre, ahol a PIRELLI Kupa résztvevői kiemelt kedvezménnyel (24%) vásárolhatnak tesztenként maximum 6 db versenyabroncsot, valamint minimum 4 db versenyabroncs vásárlása esetén, a teszten ingyenesen részt vehetnek.

5. A PIRELLI Kupa versenyeinek első három helyezettje, minden verseny után egy fotókkal ellátott interjú/riport formájában ingyenes megjelenési lehetőséget kap az internetes médiában.

V. Kizárások

1. A PIRELLI Kupa éves értékeléséből kizárásra kerül, aki regisztrációját követően más márkájú, vagy nem az Autogumiplaza-tól származó gumiabroncsot használ a PIRELLI Kupa valamelyik futamán (FIA kód alapján ellenőrizhető), vagy versenyautóján és ruházatán más gumimárka reklámja látható (ez alól kivételt képeznek a versenyautón kötelezően elhelyezett, az adott verseny hivatalos reklámjai)!

2. Az adott versenyen, a PIRELLI Kupa értékeléséből kizárásra kerül, aki regisztrációját követően a versenyek cél és rajtceremóniája alkalmából, vagy a verseny közben készült interjúk alatt nem viseli az Autogumiplaza által biztosított reklámsapkát, a verseny ideje alatt autójáról hiányoznak a PIRELLI és/vagy a PIRELLI Kupa matricák

3. A PIRELLI Kupa éves értékeléséből kizárásra kerül, akit regisztrációját követően bármelyik PIRELLI Kupa futamához tartozó versenyről szándékos technikai szabálytalanság miatt a verseny értékeléséből kizárnak.

4. A PIRELLI Kupa éves értékeléséből kizárásra kerül, aki regisztrációját követően bármelyik PIRELLI Kupa futamához tartozó versenyen nem sportemberhez méltóan viselkedik, vagy sportszerűtlen magatartása miatt a futamból kizárásra kerül.  

VI. PIRELLI Kupa pontozása

1. ORB és Rally 2 bajnoki futamokon: az ORB és Rally 2 versenyzői a versenyeken saját géposztályukban (a P csoportban indulók a csoportok abszolút sorrendje szerint külön a kétkerekesek és külön az összkerekesek) megszerzett pontokat kapják, a verseny hivatalos végeredménye szerint, beleértve a Power Stage pontokat is. Amennyiben egy adott géposztályban 3, vagy annál kevesebb induló van, úgy a szerezhető pontok száma feleződik.  

2. Meghívásos versenyeken (Baranya Kupa, Mikulás és Szilveszter Rally-k):

a. Azokon a versenyeken, ahol az ORB licenccel induló versenyzők csak meghívottként vesznek részt (M csoport) az M csoport abszolút értékelésében, valamint a kétkerék meghajtású autók között elért helyezésük szerint a következő pontokat kapják: 1. hely 10 pont, 2. hely 7 pont, 3. hely 5 pont, 4. hely 3 pont, 5. hely 1 pont.

b. Országos Meghívásos versenyeken (Mikulás és Szilveszter Rally) a verseny abszolút értékelésében, valamint a kétkerék meghajtású autók között elért helyezésüknek megfelelően szerezhetnek pontokat a következők szerint: 1. hely 10 pont, 2. hely 7 pont, 3. hely 5 pont, 4. hely 3 pont, 5. hely 1 pont.

VII. PIRELLI Kupa versenyenkénti díjazása

1. Versenyenként a legjobb (abszolút értékelésben a legjobb helyezést elérő) PIRELLI Kupás versenyző díjazásban részesül az ORB (A csoport) és az Rally 2 (B csoport) mezőnyében külön-külön!   

VIII. A PIRELLI Kupa éves értékelés és díjak

1. Az év közben szerzett pontok összességének alapján a PIRELLI Kupa A és B csoportjának 1-5 helyezettje az alábbi díjazásban részesül:

A csoport - ORB
- 1. helyezett 1.000.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 2. helyezett 700.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 3. helyezett 500.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 4. helyezett 200.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 5. helyezett 100.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány.

B csoport – R2
- 1. helyezett 400.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 2. helyezett 300.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 3. helyezett 150.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 4. helyezett 100.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány
- 5. helyezett 80.000.-Ft értékű Pirelli versenyabroncs vásárlási utalvány.

2. Pontazonosság esetén, a több versenyen pontot szerző, amennyiben azok után is holtverseny van, akkor a több PIRELLI kupába tartozó futamon induló versenyző a kedvezményezett. A díjazás az Autogumiplaza-nál levásárolható, a fenti bruttó étékű vásárlási utalvány formájában történik, melyeket a díjazottak a következő évi (2016) versenyabroncs vásárlásuk esetén használhatnak fel.   Felhívjuk a figyelmet, hogy 100%-os garanciát a versenyeken használni kívánt gumiabroncsok kiszolgálására akkor tudunk vállalni, ha a kupában regisztrált, vagy regisztrálni kívánó versenyző a versenyek előtt legkésőbb 15 nappal írásban leadja rendelését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!
 
3. Amennyiben az adott verseny előtt legalább 15 nappal leadott és visszaigazolt rendelés esetén sem tudjuk kiszolgálni a versenyzőt, akkor azon a versenyen akkor is értékelésre kerül a PIRELLI kupában, ha más márkájú versenyabroncsot használ.

PIRELLI Kupa 2015 regisztrációs lap


Legfrissebb cikkek