Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A német túraautó-bajnokságban már több korábbi Forma-1-es pilóta nevével is találkozhattunk. Jean Alesi, Mika Häkkinen, David Coulthard, Ralf Schumacher, Heinz-Harald Frentzen, Allan McNish… mind-mind belekóstoltak a DTM világába. Jelenleg Timo Glock, Paul di Resta és Vitaly Petrov erősítik az ex-Forma1-es versenyzők táborát.  

Felipe Massa nyolc évet töltött a Ferrari Forma-1-es csapatánál. 2013-ban azonban lejárt a szerződése a brazil pilótának, és az olaszok nem hosszabbítottak vele. Massa ezután új pilótaülést keresett, és lehetségesnek tartotta azt is, hogy akár egy DTM-es csapathoz szerződjön. A 33 éves pilóta végül a Williams istállóhoz került, de a legutóbbi norisringi futamon személyesen izgulta végig a német túraautó-bajnokság negyedik futamát.

140704 dtmmassa n2

„Az volt a tervem, hogy a DTM-ben folytatom a pályafutásomat, ha nem maradhattam volna a Forma-1-ben. Ez egy nagyszerű bajnokság. Mindig figyelemmel követem a versenyeket, izgalmas küzdelmek szoktak itt lenni. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és már gyerekkoromba is nyomon követtem a bajnokság alakulását. A jövőben talán én is ebben a mezőnyben fogok versenyezni.” –nyilatkozta Massa, aki a Williams motorszállítójának, a Mercedes-Benznek volt a vendége a Norisringen.

Legfrissebb cikkek