Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Honda nyilvánosságra hozta az első fotókat az új Civic-ről, amellyel részt vesznek az idei túraautó-világbajnokságban.

Az autó most tette meg az első tesztkilométereket a spanyolországi aragóniai versenypályán.

A Honda 2013-ban megnyerte a konstruktőri bajnokságot, és idén is Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro fogja vezetni a két gyári kocsit.

Az autó privát színekben is fog szerepelni. A Zengő Motorsport 2014-ben is japán márkával fog részt venni a bajnokságban. Michelisz Norbert mellett a Proteam Racinges Mehdi Bennanié lesz a negyedik Honda.


A Honda éves sajtótájékoztatóján, a cég elnöke, Takanobu Ito felvázolta a csapat 2014-es terveit: „Négy győzelmet értünk el az előző szezonban, és a gyártók bajnoki címét is megszereztük, az első teljes WTCC-s évadunkban.”

„Idén igyekszünk majd megvédeni ezt a címet és szeretnék megnyerni az egyéni bajnoki trófeát is, a két gyári és a két privát kocsival.” - tette hozzá Takanobu.

A Honda egyik legkomolyabb kihívója, a Citroen, már számos alkalommal tesztelte a C-Elysée-t. A francia a csapat a múlt hónapban egy öt napos teszten nyüstölte az új specifikációjú autót Abu Dhabiban.

Legfrissebb cikkek