Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Dakar Rally nyolcadik napján Yazeed Al-Rajhi diadalmaskodott. A szaúdi pilóta az első nem Minis versenyző, aki szakaszsikert tudott bezsebelni az idei Dakaron.

Az utolsó ellenőrzőpontnál még Giniel de Villiers állt az élen, végül Al-Rajhi több mint egy perces előnnyel behúzta a mai gyorsaságit. A második helyen az argentin Orlando Terranova ért célba a Minivel. Az összetettben élen álló Nasser Al-Attiyah harmadikként teljesítette a mai távot, megelőzve a Toyotás de Villierst.

150111 dakarss8 n2

A Dakar Rally állása nyolc szakasz után:

1. Al-Attiyah – Baumel (Mini)   26:41:15
2. de Villiers – von Zitzewitz (Toyota)   +00:08:27
3. Al-Rajhi – Gottschalk (Mini)   +00:18:40
4. Holowczyc – Panseri (Mini)   +00:54:38
5. ten Brinke – Colsoul (Toyota)   +01:22:52


A motorosoknak és a quadosoknak tegnap pihenőnapjuk volt, ezért ma azt a távot kellett abszolválniuk, amit az autósok és a kamionosok mezőnye teljesített szombaton. A kétkerekűeknél a portugál Paulo Goncalves nyert a Hondával. Az összetettet továbbra is a spanyol Joan Barreda Bort vezeti honfitársa, Marc Coma előtt. A quadosoknál ismét a lengyel Rafal Sonik győzött.
A kamionosok mezőnyében a Nikolaev – Yakovlev – Akhmadeev Kamazos trió volt a leggyorsabb. Az összetettben továbbra is a Mardeev vezette Kamazos alakulat áll az élen.

Holnap az autósok és a kamionosok a jól megérdemelt pihenőnapjukat fogják tölteni, míg a motorosokra és a quadosokra az Uyuni – Iquique közötti útvonal vár.


Legfrissebb cikkek