Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Henning Solberg Citroen DS3 SuperCar-ra cseréli a Saab 9-3-asát az FIA Rallycross-Világbajnokság kanadai futamán.

A norvég versenyző idén eddig négy alkalommal szerepelt a Per Eklund Motorsport Saab-jával, de most a Monster Energy World RX Team színeiben fog indulni. Solberg Liam Doran-t fogja helyettesíteni a hétvégi futamon, aki magánéleti kötelezettségek miatt nem tud elutazni Kanadába.

„Nagyon várom már a versenyt, és természetesen a győzelemért akarok harcolni. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Monster Energy engem keresett meg, hogy helyettesítsem Liam-ot. Megígérem, hogy a lehető legtöbbet fogom kihozni magamból.” –nyilatkozta Henning Solberg, aki a Finn Rallyt a kilencedik helyen zárta.

140807 henning n2

„Azonnal igent mondtam a felkérésre. Még nem vezettem az autót, erre majd csak a péntek reggeli első szabadedzésen lesz alkalmam. Fantasztikus, hogy ezen a hétvégén a Monster Energy World RX tagja lehetek.” –fejezte be a norvég pilóta.

Henning öccse, Petter is Citroen DS3 SuperCarral harcol a bajnoki címért. Ez lesz az első alkalom, hogy a Solberg fivérek azonos technikával állnak rajthoz egy rallycross futamon.

 


 

Legfrissebb cikkek