Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jacques Villeneuve után egy újabb ex-Forma-1-es pilóta csatlakozik az FIA Rallycross Világbajnokság mezőnyéhez. Markus Winkelhock a sorozat következő állomásán, a finnországi Kouvolában áll rajthoz az EKS Wolrd RX Team Audi S1-esével.

Winkelhock 2007-ben az Európa Nagydíjon állt rajthoz a Spyker F1-es autójával. 2012-ben a GT1 világbajnoki címét hódította el valamint megfordult a DTM-ben is.

140620 winkelhock n2

A 34 éves német versenyző a finn futamon Mattias Ekstörm helyére ugrik be, aki a DTM norisringi futamán áll rajthoz a jövő hétvégén. Csapattársa a JWRC 2013-as bajnoka, Pontus Tidemand lesz, aki a 14. helyen fejezte be a norvégiai debütáló futamát.

„Elképesztő, hogy az EKS csapat tagja lehetek, és hogy lehetőséget kapok, hogy vezessem ezt az elképesztő Audit. Svédországban már kipróbáltam az autó. A teszt nagyon hasznos volt, mivel elkezdtem összebarátkozni a kocsival. Én is és a csapat is nagyon boldogok voltunk, hogy megtettük az első lépéseket. Az biztos, hogy nekem a GT után ez egy hatalmas kihívás lesz.” –árulta el Winkelhock.

140620 winkelhock n3

„Nagyszerű volt látni azt, hogy milyen gyorsan megszokta az autót a svédországi teszten. Ez volt az első alkalom, hogy egy rallycross-os Supercart vezetett. AZ egész csapatot lenyűgözte a teljesítményével.” –nyilatkozta az EKS World RX Team vezetője és pilótája, Mattias Ekström.

Kouvola június 28. és 29. között szerepel a rallycross világbajnokság naptárában.

 


 

Legfrissebb cikkek