Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A híres Gymkhana videósorozat hetedik része előtt a Monster Energy pilóta és Hoonigan Racing Division megasztár Ken Block lerántotta a leplet a Gymkhana SEVEN autójáról a las vegasi SEMA-n.

Az auto? A világon egy teljesen egyedülálló teljesítményű, összkerékmeghajtású 1965-ös Ford Mustang.

Egy óriási közreműködés Block, a Hooigan és az RTR között – a Ford és Monster Energy pilóta Vaughn Gittin Jr. tuning márkája – és Block ezzl az autóval osztja meg majd a rivaldafényt a következő Gymkhana SEVEN video projektjében.

141106 block n 2

Az észak karolinai Charlotte városában épült, méghozzá az ASD Motorsport műhelyben. A két év során egy 1965-ös Ford Mustang notchback-et építettek át – ez az ikon jövőre már az 50. évfordulóját ünnepli. Az auto maga komolyan át let építve az RTR és ASD Motorsport által. Belekerült egy 6.7 köbcentis Roush Yates V8-as motor 845 lóerővel és egy Sadev összkerekes hajtórendszer. A átépített auto kinézete visszaadja a WRC és DTM autók, valamint még Ken gyerekkorában használt játékautói hangulatát, stílusát. A létrehozásában pedig nagy szerepe volt Blocknak és az RTR-nek – hiszen az RTR híres a Mustang tapasztalatáról.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy nyílvánosan leránthatom a leplet az autóról, első alkalommal a SEMA-n a Ford sátornál,” mondta Block. “Ez egy olyan projekt amin már két éve dolgozok, így csodálatos látni, hogy végre beérett és vezethetem a Gymkhana SEVEN-ben. Azt is tudom, hogy Vaugh-nal és az RTR csapattal dolgozni jó választás volt hiszen ők igazán otthon vannak a Mustang világában de amit ezzel az autóval műveltek az mindent túlszárnyal. Attól, hogy ennyire odafigyelnek a részletekre és ilyen precízen szerelnek, attól teljesen odavoltam. Ez lett eddig a legjobb Gymkhana auto amim valaha is volt."

Ha látni szeretnéd Block Gymkhana SEVEN Mustang-ját akkor nézd meg azt a SEMA-n a Ford sátornál, és az autó a show teljes ideje alatt megtekinthető lesz a közönség számára.amit mindenki megnézhet majd.

HOONICORN RTR SPECIFIKÁCIÓK:

- MOTOR: Roush Yates 6.7 köbcentis Ford V8, 845 lóerő ITBs-sel

- VÁLTÓ: 6 sebességes Sadev SC90-24 összkerékmeghajtás hidraulikus kézifék rendszerrel.

- FELFÜGGESZTÉS: Egyedi ASD Motorsport dizájnolt geometria és alkatrészek

- KAROSSZÉRIA: 1965-ös  Ford Mustang széles kasznival, az RTR, Block és a Hoonigan által tervezve, ASD Motorsport teljes csőváz, ASD Motorsport egyedi bukókeret és elülső/hátsó felfüggesztések, RTR karbon vázas elemek.

- KEREKEK: fifteen52 három részes R40, 18” x10.5”

- GUMIK: Pirelli Trofeo R, 295/30/18, egyedi Ken Block összetétellel


Legfrissebb cikkek