Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport elkezdte tesztelni az új i20 WRC-t. Az autóval a csapat tesztpilótája, Bryan Bouffier tette meg az első métereket Németországban. A teszt során az kocsi összes rendszerét ellenőrizték, valamint értékes adatokat gyűjtöttek a továbbfejlesztéshez.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Michel Nandan a következőket mondta: „Mindig fontos pillanat, amikor először viszel pályára egy új autót, ez sem volt kivétel. Már egy ideje dolgozunk a következő kocsin, és a múlt hónapban megtehettük az első métereket a prototípussal. Az adatok és a tapasztalatok, amelyeket a debütáló szezonunkban szereztünk, irányt adtak, hogy merre induljunk el az új i20 WRC tervezésével.”

141008 i20 n2

A jelenlegi i20 WRC, amely az idei Monte-Carlo Rallyn mutatkozott be, már az szezon közben több fejlesztésen esett át. A Német Rallyn kettős győzelmet ért el a csapat, Thierry Neuville és Dani Sordo jóvoltából.


„Versenykörülmények között csak akkor fogjuk bemutatni az új kocsit, ha biztosak leszünk benne, hogy teljesen készen áll a jelenlegi modell leváltására. Ez egy teljesen más autó lesz mint a mostani; más a platform, kicsit hosszabb, alacsonyabb és szélesebb, valamint új motorral, erőátvitellel és egyéb alkatrészekkel van felszerelve. Természetesen még csak az elején vagyunk egy hosszú folyamatnak, és keményen fogunk dolgozni a továbbiakban is. A jövő hónapban ismét tesztelni fogjuk az új i20 WRC-t.” –tette hozzá Nandan.


További híreink a rally világából