Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Finn Rally előtt a jelenkor pilótái fognak összecsapni a múlt legendáival egy rallysprint keretein belül. A Neste Oil Rally Helsinki Battle, július 26-án kerül megrendezésre a finn fővárosban.

A szervezők egy 1,65 kilométeres útszakaszt jelöltek ki, ami két kört jelent az utcai pályán.

140718 helsinkibattle n2

Az indulók között szerepelnek a hazai kedvencek: Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen és Juho Hanninen. A finn pilóták mellett Sebastien Ogier, Mads Ostberg és Thierry Neuville is rajthoz áll a városi futamon. A legendák táborát Markku Alen, Marcus Grönholm, Tommi Mäkinen és Juha Kankkunen erősítik majd.

Yves Matton, a Citroen csapat első embere a következőket mondta: „Finnország a rally egyik hazája, és úgy gondolom, hogy Helsinkiben méltóképpen meg tudjuk ünnepelni ezt az eseményt. A közelmúltban már részt vettünk ilyen rendezvényen és az is hatalmas sikert aratott. Meggyőződésem, hogy az idei viadal mindent felül fog múlni, köszönhetően a különböző országokból érkező pilótáknak.”  

140718 helsinkibattle n3

A résztvevők listája csapatokra bontva:

1. Thierry Neuville – Juho Hanninen – Marcus Grönholm (Hyundai i20 WRC)
2. Mikko Hirvonen – Tommi Mäkinen (Ford Fiesta RS WRC)
3. Mads Ostberg – Juha Kankkunen (Citroen DS3 WRC)
4. Sebastien Ogier – Jari-Matti Latvala – Markku Alen (Volkswagen Polo R WRC)


forrás: wrc.com

 


 

További híreink a rally világából