Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Motorsport GmbH (TMG) tavaly októberben vágott bele a GT86 CS-R3 projektbe. A hátsókerék-meghajtású rallyautó prototípusa készen áll az első tesztre.

Az alapmodell már megkapta az „A” csoportos homologizációt és a teszt után sor kerülhet az FIA R3 homologizációjára is.

140705 gt86 n2

A TMG szakemberei jelenleg egy tuningprogramon dolgoznak, hogy a kocsi kétliteres boxermotorjában rejtőző 200 lóerőt feljebb tornázzák. Az erőátvitelért egy 6 sebességes szekvenciális sebességváltó lesz a felelős. Az autót részlegesen önzáró differenciálművel, módosított fékekkel, valamint könnyített bukókerettel is ellátják.

140705 gt86 n3

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal a tempóval, ahogy a GT86 CS-R3 épül. Izgalmas lesz látni, amikor egy pár nap múlva kigurul a tesztpályára. Az volt a célunk, hogy egy könnyű, de biztonságos valamint megbízható és élvezetes autót készítsünk. Eddig minden a tervek szerint alakul, és már elértük az eddig kitűzött céljainkat. Bízunk benne, hogy tovább haladhatunk a fejlődés útján, és hogy sikeres lesz az első teszt.” –nyilatkozta Nico Ehlert, a TMG főmérnöke.

 


 

További híreink a rally világából