Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Robert Kubica Ford Fiesta RS WRC-je új festést kap a Lengyel Rallyra. A tavalyi WRC2 bajnok autóján a lengyel nemzeti színek fognak dominálni a LOTOS feliratok mellett.

Kubica WRC-s karrierje nem indult túl fényesen az év elején, mivel Monte-Carlóban, Mexikóban és Portugáliában is idő előtt feladta a küzdelmet. Az elmúlt pár rallyn más felfogással állt oda a rajthoz, aminek meg is lett az eredménye. Argentínában a hatodik, Szardínián pedig egy hiba ellenére is a nyolcadik helyen vitte célba a Fiestát.

Tavaly az ERC keretein belül már versenyzett a Rajd Polskin, azonban nem sikerült számára a célba érés. Idén egy WRC-vel bizonyíthat a hazai közönség előtt.

140623 kubica n2

„Nagyon különleges lesz otthon versenyezni, azonban ez egy teljesen új kihívás lesz. Tavaly már mentem a Rajd Polskin, azonban idén teljesen új pályák lesznek. Ugyanúgy közelítem meg ezt a futamot, mint az összes többit. Biztos vagyok benne, hogy a lengyel pilóták nagyon sok biztatást kapnak majd, de én csak egy hibamentes és jó futamot szeretnék. Ne igazán akarok az eredménnyel foglalkozni, csak célba szeretnék érni. A legfontosabb számomra, hogy tanuljak és élvezni szeretném a versenyzést. Úgy gondolom, ha teljesítem az utolsó szakaszt is és boldogan szállok ki a kocsiból, akkor elégedett leszek és számomra az lesz a legjobb eredmény.” –nyilatkozta Robert Kubica.

A Rajd Polski június 26. és 29. között látja vendégül a WRC mezőnyét.

 


 

További híreink a rally világából