Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bryan Bouffier megnyerte a Rallye Antibes – Côte d’Azur-t és ezzel megszerezte a Hyundai i20 WRC első sikerét.

Az alzenaui csapat egy tesztfutamnak szánta a francia nemzeti bajnokság aszfaltos fordulóját, mivel a WRC naptárában is közelednek a kemény felületű versenyek. Az alakulat különös figyelmet fordított a fékekre, az erőátvitelre és a motor feltérképezésére. Bouffier ugyanolyan Michelin WRC abroncsokon ment, és ugyanazt a Carless WRC üzemanyagot tankolták az autójába, amelyeket a világbajnokság futamain is használnak.

A Hyundai francia pilótája 22 másodperccel előzte meg a második helyen célba érő Julien Maurint, aki egy Ford Fiesta RS WRC-vel szállt harcba.
140603 hyundai n2

A futamon több olyan szakasz is szerepelt, amelyek részei a Monte-Carlo Rallynak. Bouffier a januári szezonnyitó futamon az ezüstérmes pozícióban ért célba az M-Sport Fiesta RS WRC-jével.

„Remek munkát végeztünk a hétvégén. A csapat elérte a célját, mivel rengeteg információt és visszajelzést kapott az autóról, ami jól fog jönni az aszfaltos futamokra történő felkészülésben. A Rallye Antibes egy kiváló teszt volt számunkra, mivel itt mehettünk gyors és technikás pályákon is egyaránt.” – nyilatkozta Bouffier.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport feje a következőket mondta: „Hasznos kilométereket tettünk meg az i20 WRC-vel. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk versenykörülmények között. Ez egy fantasztikus győzelem, még akkor is, ha nem ez volt az elsődleges célunk. A csapat keményen dolgozott, és ennek meg is lett az eredménye.”

 


 

A Rallye Antibes – Côte d’Azur végeredménye:

1. B.Bouffier – X.Panseri (Hyundai i20 WRC)   2:23:54.6
2. J.Maurin – N.Klinger (Ford Fiesta RS WRC)   +22.5
3. P.Roche – M.Roche (Mini Cooper WRC)   +8:34.2
4. G.Nantet – F.Gordon (Porsche 997 Cup)   +9:07.6
5. C.Robert – M.Duval (Citroen DS3 R3T)   +10:48.0
6. F.Raynal – J.Rouveirol (Ford Escort RS Cosworth)   +10:50.1
7. P.Guglielmi – C.Derousseaux (Renault Clio R3)   +13:45.8
8. F.Hauswald – C.Escudero (Citroen DS3 R3T)   +13:55.1
9. D.Millet – D.Thierry (Citroen DS3 R3T)   +14:06.2

A szezon első aszfaltos futama az ADAC Rallye Deutschland lesz, augusztus 21-24. között.

További híreink a rally világából