Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bruno Famin, a Peugeot Sport vezetője, megkérdőjelezte a rally világbajnokság értékét, és kizárta annak a lehetőségét, hogy csapata visszatérjen a sorozatba.

„A WRC-ben való részvétel mintegy 40 millió euróba kerülne, ami nem áll rendelkezésünkre. Ha meg is lenne a keretünk, mit érnénk vele? A Volkswagen is nagy beruházást hajtott végre, de úgy hallottam, hogy nem teljesen térült meg neki ez a projekt. A lényeg, hogy mi nem tervezzük a világbajnokságban történő visszatérést.” – nyilatkozta Famin.

A francia szakember ezzel szemben úgy véli, hogy a rallycross több lehetőséget biztosít, ezért is kötöttek partnerséget a Hansen Motorsporttal, akik egy 208 RX Supercarral szerepelnek az FIA Rallycross Világbajnokságban.

140516 peugeot n2

„A WRC-nek jelenleg nincsen fényes jövőképe. A rallycross sokkal több lehetőséget rejt magában: ebben a szezonban például lesz verseny Argentínában, Kanadában, Törökországban és Oroszországban is. Hogy őszinte legyek, elég komplikáltnak látom a WRC jövőjét.” – tette hozzá.

Famin szerint, ahhoz, hogy a Peugeot visszatérjen a világbajnokságba, jelentős szabálymódosításokra lenne szükség.

„Sokkal olcsóbb autók kellenének, mint a jelenlegi WRC-k, mondjuk olyanok, mint az R5-ösök. Ezek mellett, a versenyek programját bele kellene zsúfolni három napba. Új versenyhelyszíneknek is helyet kéne biztosítani a naptárban, a feltörekvő piacokat kínáló országok közül. Mindenekelőtt szükség lenne egy igazi promóterre, aki TV műsorra tűzné a versenyeket, de sajnos senki ilyet nem látok. Remélem előbb utóbb változni fognak a dolgok…” – fejezte be gondolatait Bruno Famin.

A Peugeot időközbe már javában dolgozik a 2008 Crossoveren, amellyel 2015-ben szállnak majd harcba a Dakar Rallyn.

 


 

További híreink a rally világából