Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Henning Solberg az Argentin Rally után szeretne ott lenni az összes világbajnoki futamon. A norvég versenyző a wrc.com-nak elárulta, hogy keményen dolgozik azon, hogy rajthoz állhasson a szezon utolsó nyolc versenyén.

Solberg Svédországban a hetedik, Portugáliában pedig az ötödik helyen ért célba a Ford Fiesta RS WRC-vel.

„Malcolmnak van egy autója számomra a Szardínia Rallyra, és nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz. Az az álmom, hogy Argentína kivételével a hátralévő összes futamon szerepelhessek.” – mondta a norvég.

140422 solberg n2

Az idősebbik Solberg a rally világbajnokság egyik legtapasztaltabb pilótája. Tizenhat évvel a debütálása után száztizenhárom futamon vett részt. A 42 éves norvég úgy véli, hogy jelenleg ő az egyik leggyorsabb versenyzője a sorozatnak, és a 2014-es program segíthetne neki a későbbiekben egy top csapathoz szerződni.

 


 

„A rally a szenvedélyem. Számomra a motorsport a legfontosabb.  Elég jó vagyok ahhoz, hogy benne legyek a top 3-ban, ha minden alkalommal egy jó ülésben tudnék versenyezni. Még mindig úgy gondolom, hogy második számú pilótaként helyt tudnék állni egy top csapatban. Ez az álmom. Meg akarom mutatni, milyen gyors tudok lenni.” – nyilatkozta Solberg.

További híreink a rally világából