Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier győzelmével ért véget a 11. Rally Guanajuato Mexico. Vasárnap négy szakaszt kellett abszolválnia a mezőnynek.

Az éjszaka folyamán hatalmas esőzés volt Leon környékén, de reggelre kitisztult az égbolt.

A nap egy kicsivel több, mint 4 kilométeres szuperspeciállal kezdődött. Ogier jelentős előnnyel várta a zárónapot, de ennek ellenére nem dőlt hátra, és megnyerte ezt a gyorsaságit is. Mögötte Mikkelsen és Ostberg végeztek. Mindkét norvég pilóta a rally 2 szabályai szerint versenyzett ma, mivel tegnap Mikkelsen felborította a Polot, Ostberg pedig kiütötte a bal hátsó futóművet a Citroen alól.
Az összetettben a francia világbajnok már több mint 1 perccel előzte meg csapattársát, Jari-Matti Latvalát. Thierry Neuville egy negyedik időt autózott a meghibásodott ablaktörlő ellenére.

A következő szakasz, az 56 kilométeres Guanajuato-i gyorsasági volt. Mads Ostberg autózott végig a leggyorsabban ezen a távon. A fiatal norvég mögött Ogier ért célba, megelőzve Latvalát. Ogier ezzel a második hellyel még jobban meglépett üldözőitől.


A huszonegyesen Ostberg újabb részsikert ért el. A norvég mögött Latvala és Ogier futott be. Latvala a Polo WRC felfüggesztéséért aggódott, de amikor szemügyre vette azt, nem talált semmi aggasztót. Chris Atkinson Hyundaián sebességváltó gondok akadtak. Benito Guerra megforgott, de ezúttal nem sérült meg a Fiesta WRC-je.

Az utolsó El Brinco gyorsaságin, ami egyben a Power Stage is volt, Kris Meeke kiütötte a Citroen jobb első futóművét. A baleset miatt csúszott a folytatás, mivel a sérült autót le kellett vinni a pályáról. Ogier bezsebelte ezt a szakaszt is. A francia mögött Latvala és Hirvonen végzett a Power Stagen.

A Volkswagen világbajnoka szinte hibátlan vezetéssel megnyerte a Mexikó Rallyt. Ogier tizennégy szakaszsikert könyvelhetett el ezen a futamon és a végére 1 perc 12 másodperc előnyt épített ki. A verseny ezüstérmese Jari-Matti Latvala lett a Polo R WRC-vel. Thierry Neuville megszerezte a Hyundai i20 WRC első dobogós helyezését.
A hazaiak kedvence, Benito Guerra két pozíciót javított a tavalyi eredményéhez képest, és a hatodik helyen ért célba a Ford Fiesta RS WRC-vel. „Ez az eddigi legjobb WRC-s eredményem. Remélem, ez tetszik a szponzoroknak is… szeretnék ott lenni Argentínában is… Ez a hatodik hely fantasztikus.” –nyilatkozta a boldog mexikói.

A WRC2 kategóriát az ukrán Yuriy Protasov nyerte a Fiesta R5-össel.

A verseny végeredménye:
1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 4:27:41.8
2. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:12.6
3. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +5:28.6
4. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +6:49.3
5. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC) +9:54.4
6. B.Guerra – B.Rozada (Ford Fiesta RS WRC) +12:57.6
7. C.Atkinson – S.Prevot (Hyundai i20 WRC) +15:31.5
8. M.Hirvonen – J.Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +17:06.8
9. M.Ostberg – J.J.Andersson (Citroen DS3 WRC) +25:38.5
10. Y.Protasov – P.Cherepin (Ford Fiesta R5) +28:21.1

Sebastien Ogier ezzel a győzelemmel a bajnokság élére került.
Ogier 63 pont, Latvala 60 pont, Ostberg 32 pont

A bajnokság április 3. és 6. között a Portugál Rallyval folytatódik.


További híreink a rally világából