Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Ostberg a győzelemre, Kris Meeke a túlélésre fog hajtani Svédországban. Meeke egy dobogós helyezéssel mutatkozott be a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn az Abu Dhabi WRT Citroen DS3 WRC-jével.

A Svéd Rally azonban hatalmas kihívás lesz az észak-ír pilóta számára, ugyanis most fog először versenyezni a skandináv országban és semmilyen tapasztalata nincs havas körülmények között.

„Soha nem versenyeztem még hóban. Ez egy új élmény lesz számomra. Legalább a csapat tudja, milyen nehézségekkel kell szembenéznünk. A tanulásra akarok koncentrálni, és most nem fogok foglalkozni az eredménnyel.” – nyilatkozta Meeke.

„Tudom jól, hogy aszfalton és murván gyors vagyok, de fogalmam nincs, mit fogok csinálni havas úton. A teszteken be fogok ülni Mads (Ostberg) mellé, hogy megnézzem, ő hogyan vezet. Itt mindent meg tudok figyelni, az autót, a gumikat, és minden mást.”


„Az ellenfeleink sokkal nagyobb rutinnal rendelkeznek. Kétségtelenül nagyon gyorsak. Én a saját tempómban szeretnék menni és minél többet tanulni. Továbbá szeretném hiba nélkül teljesíteni a futamot.” – fejezte be Meeke.

Mads Ostberg a szezonnyitón elért negyedik helye után, most a győzelemért akar harcolni a hazai futamán.

A fiatal norvég 2011-ben a második, az elmúlt két évben pedig a harmadik lett a Svéd Rallyn.

„Ez az egyik legfontosabb futam számomra a szezon során. A célom az, hogy dobogón végezzek, de ha minden jól alakul, akkor a győzelemért is szeretnék harcolni. Nagyon sokan fognak szurkolni nekünk a pálya szélén. Bár mindig maximálisan koncentrálok vezetés közben, azért észre szoktam venni a szurkolóinkat, akik norvég és svéd zászlókat lengetnek.” – árulta el Ostberg.

Ostberg eddig hétszer állt rajthoz Svédországban. Először 2006-ban, amikor még csak 18 éves volt. „Egy kicsit féltem az első WRC szereplésem előtt. Hogy őszinte legyek, nem nagy tapasztalattal érkeztem erre a versenyre. Csak tanulni akartam és végigmenni a futamon, mert elhatároztam, hogy magasabb szintre szeretnék lépni. Fontos, hogy merjünk álmodni… Mindig kitűztem magam elé célokat. Néhányat elértem közülük, de ott van a többi, amiért tovább kell hajtani.” – tette hozzá a norvég.

Mads Ostberg a közelmúltban a Mountain Rallyn melegített be a világbajnokság második fordulójára. A norvég bajnoki futamot ezüstérmesként zárta.

További híreink a rally világából